“Suhtlema hakkasime vähem kui kümme aastat tagasi,” avaldab Sõõrumaa (46) ajakirjale Naised. Ta on öelnud, et kõik hea, mis temas on, pärineb emalt.

“Samas ei usu ma, et mu elu painaks tänaseni lapsepõlves kogetu. Pigem usun, et elu määrab paljuski sünnihetkel tähtede seisuga kaasa antud kood. Ennekõike kujundad oma elu läbi oma kogemuste ise,” sõnab mees.

Küsimuse peale, kas Urmas on isale andestanud, vastab ta: “Ma pole teda väga hukka mõistnudki, nii et ei saa rääkida andeks andmisest. Igal ühel on oma elusaatus. Me oleme sellest teemast üle — ta on eluaeg olnud uhke mees ja mingi sisemine uhkus on ka minule temast üle kandunud.”

Sõõrumaa nendib, et isa ei tulnud tema juurde mingit tegemata jäänud aega tagasi võitma, vaid tahtis vanast peast lihtsalt suhelda. Isa pole pojalt ka kunagi abi või raha küsinud.

Oma seitsmest lapsest rääkides ütleb Urmas, et ei tahaks näha neis pisirivaalitsemist, kadedust ja kiusakust, mida Urmas niigi ümbritsevas ühiskonnas liiga palju ja pidevalt näeb.

Mida tahaks mees oma lastele õpetada? “Et nad ei närbuks elu mitte edasiviivate nägelemiste ja väikluse kätte, et nad suudaks suurelt mõelda.”

Urmas toetab kõiki oma seitset last. Osad neist õpivad hetkel Šveitsis koolis ja ülikoolis. Kaks kõige nooremat, tütred Katriin (keskmisel fotol koos ema Kätliniga) ja Kristiin on sündinud kooselust Kätlin Maraniga (teisel ja kolmandal fotol). Issi suust kukkunud Katriini näeb aegajalt vanemate koos erinevatel üritustel. Kaheaastast tütar Kristiini pole vanemad teadlikult veel meedia valgusvihku toonud.