Auto numbrimärkide keel väidetakse olevat Ühendkuningriigi armastatumaid riigikeeli. Tegu on personaliseeritud sõnumitega, kus näiteks H41 RD0 tähistab "soengut" (hairdo) - nimelt sellise numbrimärgiga sõidab ringi vip-juuksur Nicky Clarke - ja BOT 70M on mitte eriti peen vihje teatavale kehaosale (bottom).

Mõnelegi inimesele võib see totakas tunduda, aga teistele on personaliseeritud numbrimärgid tõeline ihaldusobjekt - sellest annavad tunnistust summad, mida omatahtsi valitud tähe- ja numbrikombinatsioonide eest ollakse valmis maksma.

Kuigi uued personaliseeritud numbrimärgid peavad olema vastavuses 1963. aastast kehtiva süsteemiga, kus tähtede-numbrite vahekord tähistab sõiduki vanust ja kus nende šrift ja kaugus üksteisest on samuti kindlaks määratud, ei peeta sellest alati kinni.

Nüüd aga tahab Essexi konservatiivist parlamendiliige James Duddridge aidata Briti autoomanikel end senisest hoopis vabamalt väljendada. Möödunud nädalal esitas ta seaduseelnõu, mis oluliselt vähendaks personaliseeritud numbrimärkide puhul kehtivaid piiranguid. Kui varem oli sääraste numbrimärkide riputamine oma autole ainult väheste jõukate lõbu - à la koomik Jimmy Tarbucki COM 1C -, siis nüüd on tahtjaid tekkinud aina rohkem.