Linnahalli lavale astub maailmamuusika ebatavaline staar 19. märtsil, ja kuni selle aasta lõpuni on saadaval sõbrahinnaga pääsmed, mis tulevad müüki 1. detsembrist.

67aastase Cesaria seekordne kava on koostatud tema uue albumi “Rogamar” toetuseks, kuid mõistagi tulevad esitusele tema tuntud ja teatud laulud.

Lauljatari saadavad klaver, havai kitarr, akordion, viiul ja klarnet, koos lauljatariga on laval kaheksaliikmeline saateansambel.

Aafrika Billy Holiday või Edith Piaf, nii kutsutakse Cesaria Evorat kogu maailmas, on üks unikaalsematest tänapäeva muusikatähtedest.

Lauljatari nimi portugali keelest tähendab kuningannat, ja ta on tõepoolest paljudes muusikastiilides tõeline valitsejanna.

Cesaria Evora sündis Mindelo sadamalinnas (Rohelise Neeme saartel, praegu Cabo Verde Vabariik) 1941. aastal.

Esimesed professionaalsed lindistused tegi Cesaria Evora kaheksakümnendate aastate keskel. Järgmise aastakümne lävel algas ta kuulsus Euroopas, esialgu rohkearvulise Carbo Verdest immigreerunute peres, hiljem aga, peale albumite Mar Azul (1991) ja eriti peale Miss Perfumado (1992) sensatsioonilist edu, ka Euroopa rohkearvulise publiku hulgas.

Albumi Miss Perfumado eest sai ta Kuldplaadi ja oli sellega teine aafriklane Miriam Makeba järel, kes saavutas samasuguse edu. Üheksakümnendate aastate teisel poolel peale edukat turneed ja albumi Cabo Verde (1997) esitamist Grammy nominendiks sai lauljatar väga populaarseks ka USAs. Ja nüüd järgneb turnee turneele mööda kogu maailma.

Albumi Rogomar, mida lauljatar esitleb, nimi on tulnud mõistetest Roga — palvetama ja Mar — meri. Cesaria on kütkestatud merest. Ta ei suuda elada ilma mereta, kuid samal ajal ta ka pelgab merd. Evora — täiesti ainulaadne naine ja lauljanna. Võib isegi öelda — muusikaline fenomen, mis kõrgub omaette paljude heliplaadifirmade kommertstoodangu kohal.

PILETID MÜÜGIL ALATES 01.DETSEMBER 2008.A. KELL 10.00.

www.piletilevi.ee

Soodsad piletihinnad ainult kuni 31.12 2008.a.