“Püramiidi tipus olles pead eeskätt aru saama, miks just praegu siin ja kellele sul on midagi öelda,” räägib Janika portaalile

“Mõttetühjal leelotajal pole proffide maailma asja. Sellised muidugi aeg-ajalt tuleb, aga pidama jäävad ikkagi niisugused nagu Tõnis Mägi või Liisi Koikson, ” pajatab naine.

Erilisi unistusi, mis seotud laulmisega, Janikal enam pole. Ta on praktilise meelega ja leiab, et peale kolmekümmet eluaastat ei elata enam niivõrd pilvedes, vaid kaalutakse, mida tasub ette võtta ja mida mitte: “Paljud asjad, millest on omal ajal unistatud, on teoks tehtud, paljud tegemata jäänud. Mõnest asjast ei osanud isegi unistada.”

Kuigi jõuluõhtu veedab Janika traditsiooniliselt ema ja vanaema juures, kuhu tulevad ka vennad ja tädi peredega, kingib ta koos oma teatrikvartetiga Tallinnas Raekoja platsil rahvale jõuludeks ka paar tasuta kontserti: 19. detsembril kell 18.00 ja 25.detsembril kell 12.30.

22. ja 23. detsemberil jagab Janika koos venna Virgo Sillamaaga ja RAM-i meeskooriga jõulurõõmu nii Tartus kui Pärnus.

“Kõlavad uued ja vanad jõulupalad Virgo sätungites, lisaks mõned spetsiaalselt selleks kontserdiks kirjutatud jõululaulud. Pool kontserdist on esmaettekandelised palad. Kui “Püha öö” välja arvata, on kõik Eesti heliloojate lood,” sõnab Janika.