“Tol momendil veel mõneti asjatut, kuid ennetava alatooniga hüsteeriat. Räägiti pommiplahvatustest, püssilaskudest ja suurtest kaklustest rahvusvahelistes lennujaamades. Mis siin sündimas on? Nüüd alles läheb jubedaks!?” kirjutab abikaasa Toivoga Tais elav Triin Pilt portaalis

Teisipäeval plahvatas Bangkoki lennujaamas granaat. Ohvrite seas on 22 vigastatut ja üks surnu. Plahvatuse ohvrid on kõik protestijad, PAD’ i (the Peoples Alliance for Democracy) liikmed. Millega need inimesed siin tegelevad?

Tapavad üksteist poliitilistel põhjustel? Thaksini (Tai endise peaministri) ja tema käsilaste korruptsiooni ja selle järje pärast ju võitlus käibki.

Aga selle summa, mille tema valitsus kõrvale pani, on praegused kahjustused juba ületanud. Üleeile langetas kohus otsuse, et ka praegune peaminister Somchai Wongsawat ja kogu tema valitsus tagandatakse koalitsioonipartnerite petmise tõttu ametikohtadelt.

Wongsawat ise muidugi ütleb, et tegi kõik mis suutis, et rahval oleks hea elu. PAD saab lõpuks oma tahtmise ja ehk saabub lõpuks ka rahu.

Eks paistab muidugi, milline see järgmine valitsus olema saab. Ja kes selle tegelikult valib?

Võitlus rahva ja valitsuse vahel on tekitanud olukorra, mida ma nimetaksin majanduslikuks enesetapuks.

Kust näiteks Phuket kui kuurortsaar siis veel raha saab kui mitte turismist? Suur enamus inimesi töötab ju teenindajatena restoranides, hotellides, poodides. Ja ega kohalikud ise neid teenuseid ei kasuta…

Triin kirjeldab, et Phuketis on elu rahulik, kui lehti ei loeks, ei teakski, et Bangkokis sellised dramaatilise pöörded toimusid. Lõpetuseks annab Triin soovituse: “Rahu, ainult rahu!”.