Konkursile “Ühine mälu” võib esitada intervjuusid, ülevaateid, reportaaže, esseesid, fotoreportaaže ja saateid, mis räägivad inimestest, kelle elu ja saatus on lahutamatult seotud nii Eesti kui ka Venemaaga.

Oodatud on ka autoritööd, mis kajastavad asjaolu, et peale raskete aegade ja “mustade lehekülgede” on kahe riigi ühisajaloos olnud ka aastaid täis vastastikust lugupidamist ja rahulikku elu.

Konkursitööde esitamise tähtaeg on 15. aprill 2009. Töid võib esitada nii eesti kui ka vene keeles ning neid hindab autoriteetne žürii, mille koosseisu kuuluvad Tallinna Ülikooli professor Rein Veidemann, Venemaa kirjanik Polina Daškova, Itaalia publitsist ja politoloog Giulietto Chiesa, ajalehe “Komsomolskaja Pravda” ajakirjanik Galina Sapožnikova, Venemaa Sõnavabaduse Kaitse Fondi president Aleksei Simonov.

Võitjad saavad auhinnad: esimeseks auhinnaks on loominguline reis Kamtšatkale, teine ja kolmas auhind on ajakirjanduslikud reisid mis tahes Venemaa piirkonda (arvestades laureaatide soove). Kõige huvitavamad žürii poolt läbi vaadatud tööd kavandatakse ühendada kogumikku ning avaldada eraldi raamatuna.

Üksikasjalikumalt saab tutvuda konkurssi tingimustega interneti leheküljel http://www.impressum-club.eu/