“Julgen väita, et olen tema näol leidnud oma hingesugulase, parima sõbra, kaaslase ja armastatu,” pajatab naine portaalile
.

Sel aastal veedab Maili nii jõulud kui ka aastavahetuse Miamis.

“Plaanisin küll jõuludeks koju Eestisse tulla, sest kodus on ikka õiged jõulud: perekond, sõbrad, karge õhk, paks lumi, omad traditsioonid — mmm…, selline tõeline jõulumeeleolu! Aga kuna veetsin terve oktoobri kuu Eestis, siis otsustasin siiski mitte tulla.”

Aastavahetuse veedab naine Miamis. “Siin on väga palju erinevaid üritusi, kirev seltskond koguneb kokku ja lõbu peaks jaguma.”

“Aga igatsen väga oma perekonda, lähedasi ja sõpru, eriti veel nüüd, pühade ajal. Olen muutunud konkreetselt niiöelda “Eesti fänniks.” Varem ma ei osanud hinnata ja olla uhke Eesti kodanikuks olemise eest, nüüd tean, et kodu jääb alati koduks ja olen oma mõttes ning südames alati seal.”

Eesti ja Ameerika jõulutraditsioone ei oska Maili võrrelda: “Üldiselt väga palju erinevusi polegi: kingitused paigutatakse ikka kuuse alla, süüakse jõuluõhtusööki — küll mitte seapraadi — ning veedetakse aega pereringis.”

“Minule natukene harjumatu on aga see, et siinkandis on päris palju juute, enam-vähem pooleks, seega peetakse hanukat ehk kaheksa päeva järjest pidustusi ja kinke!” imestab Maili.

“Minu elukaaslane on juut ja mina kristlane, seega tähistame hanukat ja jõule mõlemaid. Plaanis on valmistada kaks kodust jõuluõhtusööki: Ameerika traditsiooniline pühadesöök ja meie Eesti koduse seaprae, hapukapsa ja verivorstiga.”

Maili ja tema uue elukaaslase pilti näed SIIT.