“Eelkõige on selle raamatukese mõte Haapsalu näol meelde tuletada meie kohvikukultuuri endist hiilgust ja sära,” räägib Anni Arro portaalile
.

“Et tekiks jälle soov kohvikute ja neis pakutavate kiluvõileibade ja ekleeride järele. Et lettidelt kaoks viiner friikartuliga ja vees lahustuv cappucino.”

Anni sõnul See ei ole teaduslik uurimustöö daatumite ja kuivade kirjeldustega, vaid pigem üks mõnus lugemine kohvitassi kõrvale.

Anni meelest on söögitegemise juures võluv energia, mida ta vaaritamisest saab.

“Aga ega kõik toidu tegemise juures pole võluv. Mulle meeldib, kui mul on oma keskkond ja oma kindel lemmik tooraine kasutada. Siis on asi võluv.”

Anni toob näiteks, et talle meeldib ka kui saab pannkookide praadimise vahepeal jahutuseks merre hüpata, siis tagasi joostes põõsa küljest mõned marjad korjata, sellest moosi teha ja need pannkoogid selle moosiga koos oma lemmikute inimestega ära süüa.