Mihkel räägib portaalile
et teda üritatakse pidevalt mingisse kindlasse žanrisse paigutada. Küll on teda nimetatud “järjekordseks rokkballaadide lauljaks”, “Bon Jovi klooniks” või “Tanel Padari varjuks”. “Need on olnud kohati veidi naeruväärsed kommentaarid, sest nendes on väga palju vastuolu,” ei saa Ratt sellisest liigitusest aru ja lubab, et kevadel ilmuv album on 100 protsenti Mihkel Rati nägu.

Plaadi nimi pole veel päris kindel, kuid Mihkli sõnul iseloomustab deviis “Ela ise ja lase elada” albumit kõige paremini.

Ratt on mõneks ajaks avalikust elust teadlikult eemaldunud. “Mingitel hetkedel tundsin, et niisama figureerimine erinevatel üritustel ei ole minu jaoks. Tahtsin keskenduda täielikult albumile. Mõistsin ühel hetkel, et ees ootab palju, palju tööd ning igasugused suhtedraamad mõjuvad mulle praegusel eluetapil mingis mõttes laastavalt,” räägib Mihkel, kes tunneb end hetkel enesekindlamalt kui kunagi varem.

Eelmisel aastal oli just Mihkel see, kes pidi asuma kohvik Moskva programmijuhina tööle, tema asemel alustas seal turundusjuhina tööd hoopis seltskonnategelane Liis Lass. “Moskva programmijuhina ma erinevatel põhjustel tööd ei alustanud. Lihtsalt ajaliselt ei tulnud välja,” soovib Ratt kohvikule siiski edukaid üritusi ja palju lojaalseid kliente.