Äsja tööreisilt naasnud Murutar kommenteerib ajakirjale Naised: ”Mina sain oma surmast teada Kairos abikaasa sekretärilt. Haarasin uudise peale kinni enda kõrval seisnud politseiniku kaameli kaelast.”

Naine nendib, et poole tunni pärast teadis ta, kes sellise uudise õhku paiskas.

Nimelt käis Kati nii Kairos, Luxoris kui ka muudes Egiptuse paikades koos reisikorraldaja Eha Fjodoravaga oma uut raamatut kirjutamas.

“Käisin seiklemas kohtades, kus sain aimu, kui julm ja halastamatu on konkurents turismiturul. Suurfirmad torpedeerivad väikeseid, väikesed närivad omavahel kõrisid ja kõige krooniks näitab kohalike reisibüroode omanikust turismiminister jõhkralt küüsi.”

Kati nendib, et koges omal nahal seda kõridenärimist: “Juba Hurghadas maandudes tuli üks araablane meid Ehaga karmilt ähvardama ja hoiatama, kui jälgisin kuurordis ja suurlinnades resideeruvate puhkusel käivate eestlaste salaelu, inimeste ja nähtuste vahelisi uskumatuid seoseid. Selle põhjal, mida olen aasta jooksul teada saanud, ei imesta ma, et mu suud üritatakse kinni hirmutada.”

Kati Murutar rääkis Publikule lisaks, et tema abikaasa firmas töötavad kaks naist avastasid teate ja olid totaalses šokis, sest ei teadnud, kuidas Alo Murutarile öelda, et mees on jäänud viie lapsega leseks.

“Õnneks saatsid nad mulle sms`i ja uurisid, kuidas mul läheb. Vastasin, et jalutan turul ning peagi korjati trip.ee`st minu surmateade maha.”

Kati sõnul meenutab situatsioon kangesti Pärnu ärimehega juhtunut, kui tolle surmateade Pärnu Postimehes avaldati.

Kati ütleb, et tapmisähvarduse taga on Eha Fjodorova ammune ärialane konkurent, kes tahtis kirjaniku lähedasi hirmutada. Ja mis saaks olla parem, kui lasta su omaksetel uskuda ja langeda leina, et oled mõni tund surnud!

Publik uuris, mis on Kati sõnum ähvardajale? “Ärgu peljaku! See raamat ei tule paljastav, ma ei maini seal nimesid. See on lihtsalt informatiivne raamat inimestele, kes sõidavad Egiptusesse, et anda neile infot, kuidas seal paremini hakkama saada.”