Cicciolina tõus poliitilisel karjääriredelil oli fenomenaalne, ta oli esimene hardcore meelelahutaja, kel õnnestus nii kõrgele tõusta. Ja Anna Ilona ei petnud oma valijaid. Temast ei saanud tüütut ning tuimanäolist, kõrge krookkraega Julia Tõmošenkot või halli ja haletsusväärset, igavate pükskostüümide Maret Maripuud.

Anna Ilona võttis hoopistükkis parlamendis rinnad paljaks ning asus absoluutse seksuaalse vabaduse eest võitlema. Ta leidis, et ka vangidel on õigus seksuaalelule, ning poseeris alasti nii oma abikaasa, kunstnik Jeff Koonsi maalidel, kui mitmete riikide Playboys.

Kui Cicciolinalt küsitaks, kas selline seksuaalne kompleksivabadus kuidagi tema poliitilist karjääri kahjustas, siis ta ilmselt naeraks suure häälega.

Vastupidi, tal oli sest väga palju kasu. Ka meie värske Playboy kaanestaar Anna-Maria Galojan on leidnud, et ühele naispoliitikule ei saa alasti poseerimine kuidagi kahjuks tulla. Kui Barack ja Volodja võivad, siis miks naised ei tohi, küsib ta, ning mulle tundub, et õigustatult.

Tõepoolest, miks mitte, sest seksuaalne vabameelsus on naispoliitikutele ka varem kasuks tulnud. Näiteks Egiptuse kuninganna Cleopatra päästis oma kitsikuses riigi sellega, et võlus ära oma aja kaks kõige võimsamat meest, Julius Caesari ja Marcus Antoniuse, ning nood olid tast sedavõrd võlutud, et asetasid ta jalge ette impeeriumi.

Kui nüüd jälle Eesti juurde tagasi tulla, siis ka Maripuudeks ristitud õnnetusehunnik Maret Maripuul olnuks suurepärane võimalus end kitsikusest päästa — näiteks valitsuse pressikonverentsil paljast tissi välgutades.

Pakun, et auväärt opositsionäärid oleks olnud seda nähes nii keeletud, et nad poleks suutnud tuua kuuldavale ainustki sõna ning Maretil olnuks võimalus pääseda igasugustest selgitustest. Karmid ajad nõuavad karme abinõusid!

Muidugi, tissi näitamine on vaid esimene ja kõige kergem samm. Üks tark naispoliitik mõtleb alati mõned sammud ette. Ehk siis: milline on tema poliitiline programm pärast paljastumist? Üks on igatahes selge: võiks võtta lõbusamalt.

Ja lõbusatest asjadest, mille eest võidelda, juba puudust ei tule: alustada võiks kasvõi sestsamast absoluutsest seksuaalsest vabadusest, mille eest võitleb Cicciolina. Niisiis, kes on Eesti esimene Cicciolina? Võimalik on võita impeerium!