Film kannab pealkirja „Estonia, laevahuku müsteerium” („Estonia, les mystères d’un naufrage”) ja selle režissööriks on prantsuse dokumentalist Catherine Monfajon.

Filmi tutvustavas sünopsises nimetatakse Estonia hukku suurimaks katastroofiks, mis on Läänemerel pärast Teist maailmasõda aset leidnud. Sealjuures püstitatakse küsimus: kas see oli õnnetus või kuritegu?

Tunniajane film võtab vaatluse alla 852 inimelu nõudnud laevahuku vastuseta jäänud küsimused, eri teooriad ja siin on ka viimaseid andmeid katastroofi uurimisest. Samuti võetakse luubi alla õiguslikud protsessid, mis on seniajani õhus. Filmist ei jää muljet, et ta toetab lennukaid vandenõuteooriaid, liiati on VIA Découvertes lugupeetud meediafirma, mis on tootnud populaarteaduslikke dokfilme ja ajakirjanduslikke reportaaže laiast maailmast.

Filmi lavastaja Catherine Monfajoni jaoks on Estonia laevahukk loogiline valik, varem on ta samas firmas teinud merega seotud dokfilme: New Orleansi räsinud tohutust orkaanist, mereloomadest ja allveearheoloogiast. Filmi „Estonia, laevahuku müsteerium” näidatakse Prantsusmaa kolmandal telekanalil Thalassa 15. mail.