Kuidas tuli noormehel selline idee? "Teen oma igapäevaseid oste Kristiine keskuses ja seal kandis on alati palju kodutuid, kes mööduvatelt inimestelt raha ja abi paluvad."

Tomson rääkis Publikule, et kui enamik inimesi sellest lihtsalt välja ei tee ja mööda kõnnivad, siis tema pööras abivajajaile tähelepanu.

Mida nad aga oma elujärje parandamiseks ette võtavad? "Põhimõtteliselt mitte midagi. Nad lihtsalt loodavad, et kuskil on päästeingel, kes muudab nende elu paremaks," teab Meelis.

„Et neid näoga pildile saada, peab kas maksma või nendega lähedaseks saama. Kõige raskem oligi kontakti saavutamine. Erilist usaldust võõraste inimeste vastu nad üles ei näita,“ täpsustab fotograaf.

„Neil kõigil on oma lugu. Kes on lõpetanud konservatooriumi, kes on olnud mõne asutuse direktor või juhataja, ent elu on läinud nii, et nad on tänaval,“ teab päevade viisi nendega koos olnud Tomson.

„Ärgem vaadakem neist mööda, sest te ei tea, kus te ise ühel päeval olete. Nad on inimesed, nagu me kõik …,“ püüab Meelis maailma parandada.

Näitust "Hammasratas - mida sina teeksid?" saab Rotermanni keskuse aatriumis näha alates 12. veebruarist.