„Bachi looming on puhas sving, tema looming on nõtke, vaba ja fantaasiarikas,“ rääkis innustunult Andres Mustonen, tutvustades tänavusel
kõlavat kontserti „Bach öös“.

Tänavu juubeliaastat pidaval Jazzkaarel esineb teiste seas ka Andres Mustoneni jazzkvartett, kellel on kavas kevadöises Tallinnas mängida Bachi svingirütmis.

Mustoneni sõnul tahab ta svingiva Bachiga tõsta inimesed pilvepiiri peale, et nad võtaksid end pärast muusika kuulamist täiesti paljaks ning nähes, kuhu nad jõudnud on, armastaksid üksteist. „Tahame tõsta inimesed kõrgustesse,“ kinnitas Mustonen.

Kahekümnendal Jazzkaarel saab lisaks Andres Mustonenile kuulata ja näha ka teisi maailma džässmuusika tippe. Peaesinejaks on ka 20 aastat tagasi Jazzkaarel esinenud USA tromboonivirtuoos-ansamblijuht-helilooja ja džässipedagoog Ray Andrerson.

Lisaks Ray Andresonile on esinevad Jazzkaarel 9 Grammyt pälvinud Kuuba päritolu saksofonist-klarnetist Paquito D’Rivera ja Brasiilia jazziliku bossanova eredamaid tähti Joao Bosco. Jazzkaare suurkontserdil Tallinna Linnahallis esineb USA soulidiiva Angie Stone. Euroopa uue džässtippude hulka kuuluvad Andy Emler Megaoctet Prantsusmaalt, norra lauljatar Solveig Slettahjell, taani löökpillivirtuoos Marylin Mazur ja portugali noor staar fadolauljatar Ana Moura. Kõige kaugemad külalised tulevad Jaapanist - klubimuusika ansambel Cro-Magnon on juba kuulsust kogunud maailmalavadel, inglise ansambel Us3 on juba pikemalt tipptegija.