Esimeses saates näeme muuhulgas Võrumaa poisi leiutatud mootorlusikat, Paide pensionäri uudseid hambaproteese, elektroonilist kassitoiduanumat ja palju muudki põnevat.

Maailm on täis kõikvõimalikke leiutisi, mis teevad meie igapäevase elu kergemaks, mõnusamakas ja vahel ka lihtsalt lõbusamaks. Kodumaistest leiutistest meenuvad esimesena legendaarne Druzhba mootorsaag ja loomulikult interneti imevidin Skype. Tegelikult on meie ümber aga sadu nutikaid inimesi, kes julgevad unistada ja suudavad oma ideid ka teoks teha.

Kanal 2 ootabki uude saatesse „Eesti nokitseb“ kõiki neid, kes leiutanud või meisterdanud midagi, mis meie elu paremaks ja toredamaks muudab.
Kui oled ise selline leiutaja või tead kedagi, kes midagi põnevat valmis nokitsenud, siis võta ühendust aadressil eestinokitseb@kanal2.ee või helista 55 65 4625.
Võib-olla algab just sellest saatest mõne geniaalse leiutise maailmavallutuslik võidukäik? Võib-olla leiab mõni leidur just siit oma ideele rahastaja?

Saates „Eesti nokitseb“ räägime nii kodus põlve otsas valminud vaimukatest leiutistest kui ka suurtes teadusasutustes sündinud kõrgtehnoloogilistest imeviguritest.
Lennart Meri kutsus otsima Eesti Nokiat, meie otsisime ja leidsime Eesti nokitsejad!
Aasta 2009 on kuulutatud innovatsiooniaastaks, nii et olgu see siis meie panus selle suure ja õilsa asja ajamisse.

Esimene "Eesti nokitseb" on Kanal 2 eetris järgmisel neljapäeval kell 20.
Saadet juhivad "Selgeltnägijate tuleproovist" tundud dokumentalist Urmas Eero Liiv ja Raadio Uuno saatejuht Erik Lill.