Heitkem pilk minevikku. Millised Evelini kostüümid on saanud kõige valusamat kriitikat?

Moekatastroof Elizabeth II vastuvõtul

Ekspresidendiprouasid Helle Merit ja Ingrid Rüütlit rõivastanud moekunstnik Kai Saar kirus Evelin Ilvese tualetid ja välimuse maapõhja, kirjutas Õhtuleht.

Kai Saare arvates olid tervitustseremoonial kantud lillakas kostüüm ja roosad lipsuga kingad katastroof.

"See ei olnud stiililt kooskõlas etiketiga. Eelkõige valge krae ja mansetid! Kogenud silm ütleb, et need tõid figuuri puudused pigem esile kui neid varjasid," arvustas Saar, sest koos lokisoenguga tegi välimus esileedi tegelikust vähemalt kümme aastat vanemaks.

Briti ajaleht The Times kirjutas Evelini kohta: "Igav maasikavahu värvi riietus." Ajaleht toonitas ka suurele möödapanekule – Evelini katmata peale. "Ainsana on kindel see, et proua Evelin Ilvesel polnud kübarat."

Paljaid põlvi Moskva ei unusta ...

Taas sattus Evelin meedia ja kommentaatorite turmtule alla, kui käis Moskvas Venemaa kirikupea kätt surumas ning kandis miniseelikut. Sellise etiketirikkumise peale pidid Eesti õigeusu vaimulikud peaaegu minestama.

Kui naine endast vähegi lugu peab, olgu seeliku pikkus üle põlve – olenemata sellest, kas ta kohtub Venemaa patriarhi või tavalise kirikuõpetajaga, öeldakse Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kiriku vaimulikkonnast. Samuti peaks naise pea olema kaetud, suvel kas või õrna salliga, kirjutas Õhtuleht.

Kas Ilvesed abiellusid taas?

Möödunud aastal oli Evelin Ilvese presidendivastuvõtu kostüüm esialgu oivaline üllatus. Esileedi kandis kätlemistseremoonial pikka valget seelikut ja väikest jakikest, millele olid tikutud Lõuna-Viljandimaa motiivid.

Paraku vajus paljudel suu lahti, kui proua Ilves laekus koos presidendiga avavalsile. Kui etikett nõuab paljastatud õlgade puhul salli ja tänasel päeval on tehtud mööndus, et naise õlgu võivad katta pikad juuksed, siis selle järgi rikkus Evelin etiketti.

Paljud kommentaatorid nurisesid paljaste õlgadega kleidi üle. Tekkis küsimus, kas Ilvesed otsustasid 24. veebruaril oma abieluvannet korrata?

Rulluisukostüümi ja ujumistrikoo ristsugutis

Sel aastal ei heitnud Arne Niidu disainitud kleidile kommentaatorid samuti armu. Kleit mõjus paljude arvates kentsakalt. Evelin takerdus pealtnägijate sõnul kleidis kõndides suisa mitu korda.

Tuntud naised olid Evelini kleidist erineval arvamusel. Ärinaine Terje Aru rääkis Publikule: "Veetsime aega suures seltskonnas, kus on palju äärmiselt tolerantseid inimesi. Kuid Evelin Ilvese kleit oli tõeliselt õnnetu. Hoolimata sellest armastame teda tingimusteta!"

Küll aga leidis kleit heakskiitu näiteks Eri Klasi abikaasa Arieli poolt: "Kõige enam meeldis mulle presidendiproua kleit, see oli moekas ja väga eriline. Imetlen teda siiralt."

Külaliste või iseenda kaitseingel?

Sel nädalal tuli Evelin Ilves välja tavatu seisukohaga - alates järgmisest aastast ei pääse vabariigi aastapäeva presidendi vastuvõtu kätlemistseremooniale mitte ükski teleoperaator ega piltnik peale rahvusringhäälingu ja ametliku fotograafi.

Avalduse päeva õhtul, kui kommentaatorid olid Evelini ristinud suisa uueks Evita Peroniks, teatas proua Ilves: "Jutt presidendi aastapäevavastuvõtu muutmisest kinniseks ürituseks on väärinfo."

"Kui inimesi pildistada, siis tuleb küsida nende nõusolekut. Pildistada nii, et neil on selleks aega, valgus oleks õige, ja taust," selgitas ta.

Oma otsust põhjendas Evelin Ilves sooviga presidendiballi külalisi kaitsta. Paraku tekib küsimus, kas esileedi ei soovi mitte ise temast tehtud fotosid üle vaadata ja otsustada, milline pilt trükivalgust näeb?