Liis Lass räägib Publikule, et praeguses raskes majanduslikus olukorras ootaks ta ajakirjanikelt eluga toimetulekuks nõuandeid.

Ta pöördub avalikult ajakirjaniku poole, kes teda ja ta sõbrannasid täna tümitas: "Oled ju õppinud Ameerikas ja tead elust-olust palju. Kas selle asemel, et kirjutada Carolast, Lilitist, Laurast ja minust, ei võiks sa veidi oma ajusid ragistada ning pakkuda töötute hordidele välja ideid, kuidas oma perele leib lauale tuua?"

Liis leiab, et noored daamid, keda nimetatakse tühisuseks, on küll kollase meedia teema, kuid kas selle teemaga ikka peaksid tegelema tippajakirjanikud, kes võiks tõsisemaid teemasid lahata.

Liis kaitseb oma sõbrannasid talle omase kirglikkusega:

"Laura Kõrgemäe on üks enim tituleeritud miss Eestis. Ta on käinud edukalt Eestit üle maailma esindamas. Õpib ülikoolis- on tark ja asjalik tüdruk. Kas selline ei sobi eeskujuks?"


"Lilit Kaaret – noor ema, suurepäraselt elurõõmus pärast lahutust ja jõuab isegi pärast meedia halastamatut soovi temast esiblond teha, isegi enesekindlaks ja elurõõmsaks jääda. Paljud nutaksid juba ammu patja ja oleksid areenilt kadunud. Mis temast veel viie aasta pärast saab? Igaljuhul väga kõva meedia- ja elukooliga naine," leiab Lass.




"Ja Carola Madis – iseseisvalt Ameerikas elav elujõuline noor naine, kes eestlasi ehk sellega närvi ajab, et särab ja omab arvamust. Laulab, näitleb, teeb suurepärast reporteritööd Eestis ja mujal maailmas. Kus on tühistus?"



Lass lisab, et need ilusad ja asjalikud inimesed on eeskujuks ja inspiratsiooniks. "Nad on ühiskonna mõõdupuu ja Eestis on see initsiatiiv päris kindlasti noorte säravate naiste käes, kes ei löö risti ette ei oma iluga Playboy´s poseerimisele või suurepäraselt äris konkureerimisele. Neid ei huvita see hala, mis nende initsiatiivi tappa üritab."


"Alati on kellelgi midagi öelda. Alati on keegi kade ja kohe päris kindlasti on kuskil keegi, kes oskab kõike paremini. Öelda aga seda, nagu oleks nende noorte naiste tegemised meedias tahtlikult “tobedad” või “tühised” on ühe kibestunud ja eluvõõra inimese arvamus," ütleb Liis lõpetuseks.