Esikoha pälvis Piret ja Tõnu Laikre laul nimega „Tallinn”, teise koha vääriliseks tunnistas žürii Jaan Pehki ja Contra loo „Kõik teed toovad Tallinna” ning kolmanda koha pälvis Evert Sundja ja Kadri Sundja lugu „Igaüks teab”, rahva lemmikuks osutus aga laul nimega „Tallinn täiega svingib“, mille autoriks on Peeter Selis Thomson, teatas Raepress.


Vaata ülejäänud pilte SIIT.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar õnnitles kõiki lõppkontserdil osalenuid ja rahvast Eesti Eurovisiooni finaali pääsemise puhul.

„Tallinn on alati uskunud ja toetanud Eurovisiooni, selle tõestuseks on ka Tallinna laulu konkursi korraldajaks valitud Eurovisiooni kogemustega Katrin Siska ja tänaõhtune esineja Vanilla Ninja,” ütles linnapea. „Mida rohkem selliseid võistluseid nagu täna, seda suurem tõenäosus, et Eesti laulud oleksid ka tulevikus Eurovisioonil edukad. See on edu pant järgmistele võistlustele.”

Konkursi „Tallinna Laul” eesmärgiks oli uudisloomingu kaudu tunnustada linna eripära esile toovaid laule ja nende autoreid. Laulukonkursile laekus ühtekokku 26 laulu, mille hulgast valis viieliikmeline žürii välja kümme laulu, mis tulid esmaesitusele tänasel lõppkontserdil. Rahvas sai laule kuulata ja hääletada oma lemmiku poolt Tallinna veebilehel.

Laule saab edaspidi kuulata pärast autorite- ja esinejatega vastavate lepingute sõlmimist.

Laulukonkursi võitjale antakse välja autoritasu 20 000 krooni, paremusjärjestuses teisele kohale tulnud laulu autorile kogusummas 10 000 krooni ning kolmandale kohale tulnud laulu autorile 6000 krooni. Rahvahääletuse võitnud laulu autor saab autoritasu 9000 krooni.

Nagu ka paljudel muudel linna üritustel torkas ka sel korral silma Keskerakonna sümboolika.