Õõvastav intsident leidis aset ülemöödunud reedel, kui Pille oli teel Paikuse suunas matusele, vahendab Kroonika.

Pärnumaal Seljametsa-Vaskrääma teel vänderdas Pürgi juhitud Toyota Land Cruiserile vastu paagiauto, küll paremale, küll vasakule teeserva kaldudes. Pille pääses surmapaugust vaid tänu sellele, et sõitis eest ära kraavi.

«Mul ei jäänud muud üle kui võtta võimalikult paremale, nii palju kui sai - ja auto vajus lihtsalt kraavi,» seletab Pille. «Vastasel juhul oleks tõesti toimunud laupkokkupõrge. Nii et läks väga hästi, ja ise jäin ka täiesti terveks. Šokk on muidugi siiamaani. Kas just elu silme eest läbi käis, aga hirmu tundsin ikkagi - arvestades seda, mis oleks võinud juhtuda.»

Mõni nädal varem oli Pille autoroolis kokku vajunud. Diagnoos endast ägedalt märku andnud südamele on siiani ebaselge, kuid arstid kahtlustasid siis, et Pille elas läbi infarkti. Avariipaigalt sõitis Pille Pürg Toyota esinduse poolt õnnetuspaigale toimetatud asendusautoga küll ise ära, kuid põikas sellegipoolest korra haiglast läbi.

«Eks see ehmatus tervisele ikka mõjus, aga mitte nii hullusti, kui võis karta. Mingisuguseid kõrvalekaldeid südame töös siiski ei tekkinud,» kinnitab Pille.

Algaja juhina väljus naine juhtunust auga - ta on juhilubade omanik olnud kõigest viis kuud. Küll aga kannatas maastur, mille Pille läinud aastal täiesti uuena ligi 700 000 krooni eest korraga välja oli ostnud. «Väliselt said kannatada ainult peeglid ja natuke ka esiots,» kirjeldab Pille. «Peamiselt sai viga põhjaalune - see käis teelt välja sõites vastu soist ja pehmet kraavipinda.»

Peretuttava matusele Pille Pürg ei jõudnudki. Hea, et niigi läks, valmis ostetud pärg Pille pagasis võinuks kolletuda nüüd ehk hoopis tema enda kääpal...