Finaalis kõlavatest lauludest neli kuulub Rein Rannapi loomingu paremiku hulka: "Rahu", "Eesti muld ja Eesti süda", "Nii vaikseks kõik on jäänud" ja "Raagus sõnad".

"See, et veel helilooja eluajal muutuvad mitmed tema laulud evergreen'ideks, igihaljasteks meloodiateks, mida kogu rahvas hindab - samuti ka uued, pealekasvavad põlvkonnad - see on parim saatus ja suurim õnn, mis ühele heliloojale üldse elus osaks võib saada," kommenteeris Rein Rannap. Kui Rannapi sõnul võiks üks laul finaalis olla juhus või asjaolude kokkusattumine, siis neli laulu annab ikkagi kindla hinnangu talle kui heliloojale.

Lisaks juba saadetes esinenud lauljatele astuvad finaalkontserdil lavale ka Hanna-Liina Võsa ja Uno Loop. Hanna-Liina Võsa esituses kõlab „Laul Põhjamaast", mida ta on ETV tütarlastekoori ridades korduvalt laulnud, koori ees solistina esitab ta seda pühapäeval aga esmakordselt. „See on mulle üks südamelähedasemaid laule; kuigi see meenutab mulle alati Eestimaa karget talve, kõlab see siiski imeliselt igal aastaajal," ütles Hanna-Liina Võsa. „Mul on väga hea meel, et jõudsin enne saatesarja lõppu siiski Eestisse tagasi ning mulle anti võimalus finaalkontserdil osaleda," lisas ta.

Ühtekokku tuleb ettekandele 16 finaali pääsenud laulu - igast saatest hääletas ühe laulu lõppkontserdile rahvas ja üks pääses edasi 70-liikmelise muusikaasjatundjatest koosneva akadeemia punktide põhjal. Saate lõpus valib rahvas telefonihääletusel kõigist kõlanud lauludest oma absoluutse lemmiku.


Finaalis kõlavad laulud ja esitajad:

1. "Saaremaa valss", Mart Sander
2. "Kaelakee hääl", ­Maarja ja Ivo Linna
3. "Tsirkus", ­Vello Toomemets
4. "Heli nälg", Peeter Määrits ja Peeter Volkonski
5. "Mis värvi on armastus", Uno Loop
6. "Rahu", Birgit Õigemeel
7. "Koit", Tartu Akadeemiline Meeskoor
8. "Naerata", Pearu Paulus
9. "Laula mu laulu, helisev hääl", Jana Kask
10. "Pistoda laul", Hannes Kaljujärv
11. "Laul Põhjamaast", Hanna-Liina Võsa ja HaleBopp Singers
12. "Suveöö", Tanel Padar
13. „Raagus sõnad", Maarja
14. "Eesti muld ja Eesti süda", Ines, Valdo Randpere ja HaleBopp Singers
15. "Everybody", Tanel Padar ja Dave Benton
16. "Nii vaikseks kõik on jäänud", Liisi Koikson

   

"Eesti otsib lemmiklaulu" finaali otseülekanne jõuab TV3 eetrisse pühapäeval, 24.mail kell 19.25.