Vahur Kersna võtab sarja "Eesti otsib lemmiklaulu" kokku järgmiselt: "See on nõme, mõttetu ja arusaamatu projekt. Kuidas saavad ühes saates üheaegselt võistelda näiteks Villu Tamme ja Kare Kauks, kelle looming on absoluutselt erinev?" ei mõista Vahur saate ülesehitust.

Enda lemmiklaule ta nimetama ei hakkagi. "Erinevatel eluetappidel ja erinevates olukordades köidavad erinevad lood. Nimetada praegu konkreetset ühte lugu oleks sama, mis käia suvel ja talvel samade jalanõudega," ütles Kersna Publikule.


Näitleja Merle Jäägerit köidavad lood, milles on sõnum. "Laulul peab olema lugu. Sõnadel on suur tähtsus - need peavad olema sisuga."
Merle meelest on sisu just vanematel lauludel. Tema üheks kindlaks lemmikuks on Urmas Alenderi looming. Ka Tõnis Mägi "Koit" on sügav ja võimas lugu. Ansamblitena nimetab Jääger Zetosid, Oorti, Pantokraatorit, In Boili, Vennaskonda ja Metsatöllu. "Muidugi ka aegumatu Villu Tamme ja J.M.K.E. laul "Tere, perestroika!"," lisab ta.


Metsatöllu trummar Marko Atso võtab asja kokku ühe lausega: "On olemas lugude kirjutajad ja on Rein Rannap." Tema sõnul on Rannapi looming teistest lihtsalt peajagu üle.
Vestluses paljastab Atso pisut ka Metsatöllu tegemisi. Selgub, et punt on hetkel stuudios uut plaati valmistamas ja just eile võeti bändiga vastu otsus: järgmise 3 aasta sees ei tehta enam ühtegi coverit - esitatakse ja luuakse üksnes oma loomingut.


Suhtekorraldaja Reno Hekkonens peab parimaks Olav Ehala muusikat. "Sellist teist heliloojat ei ole Eestis ega ka mujal maailmas. Kui tuju on kehv, tuleb kuulata "Päikeseratast" ja kõik on jälle hea." Eurolauludest peab Reno ilusaimaks Maarja-Liisi ja Ivo Linna esitatud "Kaelakee häält." Ilus lugu on tema meelest ka Jaak Joala lauldud "Unustuste jõel". "Selle loo mõte on väga hea ja hingeliigutav. Mulle meeldib lauludes saatuslik ja dramaatiline sõnum." Kindlaks lemmikuks nimetab ta ka Siiri Sisaski loo "Mis maa see on."


Beatrice'ile meenub esimesena Kare Kauksi "Mägede hääl". Välismaistest artistidest kuulab ta ikka ja jälle meelsasti The Cure'i, Buena Vista Social Club'i ja No Smoking Orchestrat.