23.06.2009, 11:47
FOTOD: Kuidas valmistada õiget mojitot?
FOTO:
17. juunil Pirita restoranis Pärl toimunud joogikoolitusel õpetati klassikalist mojitot valmistama.
Päikese ja tuulise õhtupooliku ajaks pöörasid külalised oma silmad meisterbarista Helger Aava poole, kelle juhendamisel sai valmistada nii klassikalist mojitot kui ka näiteks uuemat kohvimojitot.
Lisaks mitme erineva retsepti tutvustamisele jagas Aava ka näpunäiteid, milline peaks olema perfektselt valmistatud rohekas rummijook.
Esiteks tuleks kasutada tükijääd, mitte purustatud jääd, see võimaldab mojito maitseomadustel kauem püsida. Eelistada tuleks valget suhkrut või sellest valmistatud suhkrusiirupit, ning õige mojito sisse käib münt, mitte piparmünt. Kusjuures münt tuleb kokteili sisse panna koos varrega.
Mojitofännide hulgas on läbi aegade lisaks Ernest Hemingwayle olnud ka näitelja Brigitte Bardot ning muusik Nat King Cole. Bacardi peol paistis jook maitsevat ka näiteks Liis Lassile ning Indrek Galetinile.