Fox Life toob televaatajateni sarja "Ghost Whisperer", mille peategelaseks on
Jennifer Love Hewitti
kehastatud noor meedium Melinda Gordon, kes on sidemeheks kahe maailma vahel. Publik uuris Jenniferilt eelkõige seda, kuidas tema ennast meediumi rollis näeb.
Kes õigupoolest meediumid üldse on?
Meediumid pole maailma töötajad. Nad on tihti väga tagasihoidlikud ja vaiksed inimesed. Nad ei lähe otsima kontakti välismaailmaga ise. Nende poole peab pöörduma. Iseenesest nende inimeste hulk, kes meediumitelt abi otsima lähevad, on tegelikult väga väike. Kui inimesed usuksid rohkem meediumide võimetesse, siis ehk oleks nad ka rohkem tunnustatud ja avalikumad inimesed. Nad pole nagu selgeltnägijad, kes istuvad oma kodus ja näevad, et kohe juhtub midagi. Neil on vaja väga isiklikku teavet ja vaja füüsiliselt katsuda asju.

Kuidas Sina meediumi rolli jaoks valmistusid? See ei ole ju midagi, mida saab raamatust õppida.
Ma käisin ühe naisega kaasas, kes meedium oli. Jälgisin teda ja lindsistasin tema juttu. Enamasti jälgisin ma tema suhtlust inimestega, keda ta aitas ja kuidas neile lähenes. Ta oli väga konkreetne, aga samas pidi palju oma emotsioone varjama, mida meie muidugi sarjas ei tee, sest muidu inimesed ei vaataks seda. Ja ma jälgisin seda, kuidas abivajajad tema käitumise peale reageerisid ja võtsin sarjas enda rolliks kuidagi edasi anda seda, et meid võib usaldada.

Kaua Sa meediumi rollis ennast veel näed? Mitu hooaega?
Ma ei teagi. Ma käin sarjaga kaasas. Mina isiklikult näeksin "Gost Whispereril" veel ühte või kahte hooaega. Iseenesest olen ma rahul ükskõik mis hetkega, mil see läbi saab. Peaasi, et see lõpetatakse ära siis, kui inimesed veel tahavad sarja näha. Ma ei tahaks, et see sari muutuks selliseks, mis on eetris 10 aastat ja vaikselt hääbub. Pigem tahaks jätta telesarjade maailma ühe tugeva jälje.

Kas Sa filme ei taha teha?
Ikka tahan. Mulle väga meeldib telesarja teha, aga mingil hetkel tahaks võtta pausi. Muidugi kui mõni hea roll teele satub, võtaksin ma selle vastu. Aga see sari on tõesti kõige raskem töö, mida olen teinud. Olen tööl kogu aeg, üheksa kuud aastast. Ma räägin surmast pidevalt. Iga hooaja lõpus on mul selline enda hinge kogumise hetk, kus ma tuletan meelde, et minuga, minu lähedaste ja sõpradega on kõik korras. Lihtsalt tuleb tusk välja lasta ja mõista, et see on roll, mitte tegelik elu.

Inimesed kardavad tihti just tundmatut. Kas Sa pole vahel kartnud, et see müstiline teispoolsus võib võimust võtta?
Ma kartsin seda enne, kui Melindat mängima hakkasin. Nüüd tunnen, et olen selles maailmas turvaliselt kaitstud. Et hinged hoiavad mind, sest ma tegelen nende muredega ja aitan inimestele lähmale tuua tõdemust, et kõik vaimud pole halvad. Ma olen justkui see teate edasi andja kahe maailma vahel. Nad tunnevad, et olen oma.

Kui palju Sa näitlejana lased ennast reitingutel mõjutada?
Mind muidugi huvitavad reitingud, sest olen ka selle sarja üks produtsente. Me tahame ju ikkagi teha sarja, mida inimesed vaadata tahaksid. Ma hoolin sellest tervislikul määral ja  ei ole täiesti endast väljas kui reitingud pole just nii head nagu nad eelmisel nädalal olid. Aga muidugi ma mõtlen, kuidas sarja parandada ja reitinguid uuesti parandada. Näiteks kui vahel tulevad kommentaarid, et võib-olla Melinda ei ole olukorrale vastavalt riietatud, siis me tegeleme sellega ja parandame segava faktori. Me teeme seda sarja vaatajatele täpselt samal määral, mis me seda enda jaoks teeme.

Miks on meediumid nii paeluvad inimeste jaoks?
Vist sellepärast, et me kõik salamisi tahame teada, mis peale meie, inimeste veel siin maailmas on. Arvan, et sari on paeluv sellepärast, et alati leidub elus hetki, mil soovid et oleks teisiti käitunud või midagi muud öelnud. Ja Melinda saab seda läbi sarja iga nädal teha. Maailm on jõudnud hetke, kus pole senini veel nii palju pinget ja vägivalda olnud, kui praegu ja inimestel on justkui vaja seda lohutust või teadmist, et nende lähedaste eest hoolitsetakse. Et surm pole mingi suur kuri asi, mida tuleks karta. Ma arvan, et see sari aitab kuidagi kõike siluda ja paremini mõista. Ja on ehk natukene selline põgenemismaailm teispoolsusesse.

Kas oled kellegagi kontakti saanud ise läbi meediumi?
Jah, mul oli kogemus, kus mu vanaema saatis mulle väga selge sõnumi. See on väga eriline ja isiklik sõnum, nii et ma seda siin jagama ei hakka (naerab), aga see oli väga temalik. Midagi, mida ainult tema oleks öelnud mulle. See oli väga suur sündmus minu jaoks.