"Võtsingi siit ja sealt, oli ju nii lihtne võtta. Ja jooksed kinni. Ma olen võtnud SMS-laene nagu paljud Eesti pered ümberringi," räägib Diana Kroonikale. Naine jäi kuratliku laenusüsteemiga nii hätta, et isa Eri aitas teda.

"Laenuandjad teavad ka juba, et inimestel ei ole lihtne tagasi maksta. Mul on väga palju tuttavaid, kellega olen teistes kohtades koos töötanud - sellised lihtsad inimesed, kes on läinud selle nahka, et süüa on vaja osta, ja see on ainuke koht, kust saab võtta. Aga pärast ei suuda enam tagasi maksta, sest protsendid on nii suured," räägib Diana avameelselt.

Naine sattus SMS-laene võttes n-ö ahelreaktsiooni, kui asus lappima eelmist laenu, võttes järgmise.

Diana ei täpsusta, kas võlad olid kümnetes või sadades tuhandetes kroonides. "No mul oli kõvasti, jah," ütleb ta.

Tütrele tõttas appi dirigendist isa Eri Klas. "Ta aitas mul võlad ära maksta. Selles mõttes ma ei küsikski enam, kui ka vaja oleks. Isa on mulle niigi palju head teinud. Olen juba vana ka, selles mõttes, et peaks juba ise hakkama saama," tõdeb 42aastane Diana.

Koos kirjanik Kerttu Rakkega (üleval pildireas esimesel fotol) annab Diana õige pea välja raamatu "Rahatuulutaja", kus räägib oma elust ja olust, samuti suhtest rahaga.