Lokkis peaga kiitsaka poisi klassikaaslasteks olid pikad ropu suuga jõujõmmid, kirjutab Naisteleht. "Mind hullult mõnitati ja lõhuti mu asju," meenutab Marko.
Ajapikku ta leppis asjaoluga, et iga kord, kui ta koolisööklast tuli, visati tema koolikott kolmanda korruse aknast alla. Koolijõmmide seas polnud autoriteeti isegi õpetajatel, keda koju minnes saadeti lumepallisajuga. Korpulentse vene keele õpetajaga käitusid poisid aga eriti julmalt ja käskisid tal sekspesu selga panna.

Need on leebed seigad võrreldes sellega, et üks koolipäev oleks võinud lõppeda Marco surmaga. "Muusikatunnis võttis üks õpilane mu selja taga võitluskunstide koodi välja ja tõmbas mu kaelapidi selle haardesse. Ma ei saanud enam hingata, tund oli lõppemas ja keegi ei märganud midagi, kunagi sagiti kotte pakkides ukse poole," meenutab ta.

Täna usub Marco, et julm minevik on teinud temast julge inimese. Nohiklikust nõrgukesest arenes tugev, tahtejõuline ja ilusa kehaga ennast armastav mees. Ilma nende loomuomadusteta ei saaks ta pidada ametit, mida peab, ega suudaks taluda tema aadressil heidetavaid nalju.