"Võrreldes teiste omaaegsete kunstlike ületoodetud ja poleeritud tähekestega oli Brigitte värske, ja loomulik, selline kui elus nii ka kinolinal," seletab BB fenomeni kiiret edu kogu maailmas näitlejanna sõber Henry-Jean Servat, kes on äsjaavatud eluloonäituse kuraator, vahendab Reuters.

Espace Landowskis Boulogne-Billancourtis Pariisi lähedal avatud näitusel vaadeldakse BB kui kultuuriikooni mõju maailmale.

Kuni oma lahkumiseni ekraanilt 1973 oli BB alati uudistes. Kokku tegi BB 48 filmi, kümneid helisalvestisi, tal oli armukesi rohkem kui kellegi teisel naisnäitlejal tema ajal.

"Bardot mõjus kui pomm sõjajärgsele heaoluidülli ihalusele," leiab Servat. "Ta on looduse suur väljakutse väikekodanlikule konformisile ja konventsionalismile!"

"BB tegi mis tahtis – kui oli näljane, sõi, kui tahtis armastada, tegi ta seda samasuguse loomuliku lihtsuse ja ilma tseremoonitsemisteta," on kirjeldanud naist kirjanik ja feministlik filosoof Simone de Beauvoir.

Näituse tarvis on kokku kogutud BBle kuulunud esemeid. Peamiselt on need tema sõpradelt ja tuttavatelt laenatud. Bardot`l endal polevat enam midagi varasmatest aegadest. Kõik on omal ajal ära antud ja müüdud.

Juba mitu aastakümmet tegeleb BB heategevusega ja loomade õiguse kaitsega.

Nagu on BB ise öelnud: "Minu noorus läks meestele, vanaduse pühendan ma loomadele."