Lenk ütleb Publikule, et iga inimene peab tegema oma tööd hästi. Paraku oli Võrus Maxima kaubanduskeskuses turvameeste käitumine täiesti ebaprofessionaalne.

Nimelt pani Lenk paar deodoranti, helepunase lipsu ja veel üht-teist lahtisesse kotti, maksis kassas toodete eest ära ja seisis hetk hiljem turvameestega silmitsi. "Mind peeti kinni kassatsoonist väljas olles, ehk pärast seda kui minu ostusuhe oli kauplusega juba lõppenud. Turvamehi ei näinud ma enne, kui välisukse poole suundusin."

Kisa ja karjumine

"Nende suhtumine oli uskumatu. Hakkas üks karjumine ja minuga käituti, kui vargaga. Karjuti üle poe, rahvas vaatas ja siis viidi mind ära..." on Lenk nördinud.

Ta leiab, et turvatöötajad võiksid olla viisakad. "Oleks võinud tulla viisakalt minu juurde ja öelda, et vaataksime teie ostud üle. Mitte karjuda."

Mees eskorditi kahe turvamehe saatel taharuumi, kus ta kott läbi otsiti.

"Ütlesin neile, et kui teil on kaamera, kust te saate filmida poes olevaid inimesi, võiksite filmida ka seda, kuidas te ise inimestega käitute," meenutab poliitik.

Seadus ei käsi korvi võtta

Lenk luges ka turvameestele sõnad peale – ükski Euroopa Liidu seadus ei käsi poes korvi võtta, samuti võib asju kotti panna ja seejärel toodete eest kassas tasuda.

Poliitik oli turvameeste toas viis minutit, ta asjad ja poetšekk vaadati üle ning sai siis minema.

Õhtulehele väitis pealtnägija, et Lenk olla asjad kotti toppinud ja luku ka kinni. Poliitik nendib, et Õhtulehe pealtnägija on ebausaldusväärne: "Huvitav, kuidas saab juhuslik pealtnägija näha mind koti lukku kinni tõmbamas? Ma ei saa seda kuidagi teha, sest see on katki."

Üht Lenk ei mõista: "Mis õigusega üks turvafirma annab minu kohta hiljem infot, kui mind pole vargaks tunnistatud? Öeldakse, et mul käed  värisesid, kuid kellel ei väriseks, kui kaks võõrast meest hakkavad äkki poes su peale karjuma?"

Hea lugeja! Millised on olnud sinu positiivsed ja negatiivsed kokkupuuted turvameestega?