Klassikalisele muusikale spetsialiseerunud John Pellowe on heliinseneri tööd teinud juba 1974. aastast ja teda võib pidada tõeliseks oma ala professionaaliks. Kuna Nokia Kontserdimaja hakatakse tulevikus mitmel otstarbel kasutama, peab see sobima nii teatrilavaks, rokk-kontserdiks, kui klassikalise muusika mängimiseks. Ühel puhul võib saalis vaja olla matti, ilma kajata heli, teisel juhul on kaja aga hädavajalik. Milles peitub saladus?

„Saali on peidetud ligi 300 kõlarit, neid ei ole näha, aga tänu nendele saame me väga lihtsalt siin saalis akustikat muuta. Ühel hetkel võib siin laval mängida Deep Purple, kuid paari sekundiga saame me saali muuta sobivaks klassikalise muusika kontserdi jaoks,“ rääkis Pellowe.

Heliinseneri sõnul on nad juba saali ehitamise algusest peale koostööd teinud, et akustika saaks ideaalseks. „Niipea, kui saali stuktuur oli enam-vähem paigas, hakkasime me koostööd tegema.“

Küsimusele, kas Pellowe imeline puudutus on see, mis saali heli ideaalseks teeb, vastab mees tagasihoidlikult, et tegemist on ikkagi tiimitööga ja mängus on paljude oma ala professionaalide töö. „Aga võib-olla olen mina see, kes asjale viimasel lihvi annab,“ lisas heliinsener aga muheledes.