Stanfordi teadlased väidavad, et uuringud näitavad ravimi mõju, kusjuures selle ostmiseks ei ole vaja retsepti, kirjutas Daily News.

Seksihimu kadumine on paljude naiste probleem ning seda on raske ravida. Just seepärast on Stanfordi projekt äratanud nii palju tähelepanu.

Stanfordi meditsiinikeskuse günekoloogiaosakonna juhi dr. Mary Lake Polani sõnul ei ole 50-70 protsenti tema naispatsientidest seksuaaleluga rahul, kusjuures paljud naised ei saa aru, kuhu on nende seksuaaliha kadunud. Kui välja arvata mõned ebemeeldiva kõrvalmõjuga hormoonpreparaadid, ei olnud naistel võimalik seda probleemi ravida. Seepärast hakkas Polan uurima Arginmaxi-nimelist toidulisandit, mis väidetavalt lisas libiidot.

Polan pani kokku kaks katsegruppi, neist ühele andis ta toidulisandit ja teisele tavalist kahjutut ainet. Kahe nädala möödudes hakkasid esimesse gruppi kuulunud naised tundma suguiha ja energia kasvu.

Polan jõudis järeldusele, et Arginmax aitab tõepoolest tõsta naiste suguiha.

Arginmax on sisuliselt multivitamiin, millele lisatakse ženženni ja l-arginiini nimelist ainet, mis stimuleerib vereringet nii nagu Viagragi.