Esmamuljed filmist olid valdavalt kiitvad, kuid siit-sealt oli kuulda ka nurinat filmi liigse sümbolistlikkuse kohta. Kurdeti, et kuna film on täis sümboleid, siis jäädi liigselt mõtisklema nende tähenduste üle ning filmi süvenemise jäi poolikuks. Seda parandab aga kindlasti teist korda teose ülevaatamine.

Näitlejanna Liina Tennosaar kiitis filmi ning pidas seda täiesti enda filmiks. Kaunis näitlejanna tõi paralleele vene klassikaga nagu "Meister ja Margarita" ning "Ivanov", Õunpuud ennast võrdles Tennosaar aga David Lynchiga. Sellise avaldusega ei olnud nõus aga Tennosaart saatnud Egon Nuter, kelle arvates on Õunpuu ikkagi Õunpuu, mitte Lynch.

ETV meelelahutusosakonna juhi Mart Normeti sõnul unustas ta seansi ajal täiesti kella vaadata, mis on mehe sõnul filmi haaravuse esimene indikaator.

"Ja tõesti - film oli põnevalt üles ehitatud - palju kontraste, seoseid, mõtestatud dialoog, hulgaliselt musta huumorit," lisas Normet. "Mulle meeldib, kui film on tempokas ning salapärane, mitte etteaimatav."