Uue singli üllitamisel ei olnud loo autorite reas peale Michael Jacksoni kedagi mainitud, kuid õige pea selgus, et "This Is It" on tegelikult versioon paarkümmend aastat tagasi ilmunud loost "I Never Heard", kus autoriteks Michael Jackson ja Paul Anka, kirjutab Reuters.

Puerto Rico juurtega Kanada poplaulja selgitas äsja The New York Timesile, et 1983. aastal tegid tema ja Michael Jackson nimetatud laulu koos, ja plaan oli see ka üllitada duetina. Paraku otsustas Michael Jackson peale salvestusi koostööst loobuda - ja viis endaga ka Anka stuudios tehtud materjali.

Ankal tuli salvestiste kättesaamiseks lauljat kohtuda ähvardada.

Ka nüüd, peale "This Is It" singli üllitamist, pidi Anka oma autoriõiguste taastamiseks Michael Jacksoni pärijaid kohtukulliga ähvardama.

Õnneks lahenes konflikt kiiresti ja rahumeelselt.

Kuigi Paul Anka enda pikk karjäär on olnud edukas, saab Michael Jacksoniga tehtud laulu autorlusest siiski tema üks enim kasumit toov ettevõtmine. Anka üks kuulsamaid palasid on "My Way".

Michael Jacksoni pärijatele ja Sony plaadifirmale olevat uus tulujaotus olnud  üllatuseks ja ilmselt mitte kõige meeldivamaks?