Bänd mängis septembris ilmunud plaadi Resistance lugusid ja sekka vanemat kullafondi. Kontserdi ülesehitust, showd ja briljantset saundi saab iseloomustada ainult ülivõrdeis.

Sci-fi hi-fi lavashow võimendas vägevalt Muse'i apokalüptilisust. - Ekstsentriline Matt Bellamy on ju teada-tuntud oma paranoiatamise ja konspiratsioonilembuse poolest. Viimane plaat on sellele kõigele veel vindi peale keeranud.

Kontserdile minnes oli tõtt-öelda kerge ebalus, kas Muse on ikka see hea vana või on nad nüüd täitsa ära pööranud. Suhteliselt vähe on neid, kes paranoiatamisega "nemad seal jälgivad meid siin" suudavad lõpuni tõsiseltvõetavaks jääda. Muse võitleb meie eest keset korpokraatia tekitatud kaost, agiteerides "rise up and take the power back" ja seda futuristlikus ooperlikus võtmes, pateetikat häbenemata. Pöörane! Ja camp.

Aga Muse oli Helsingis väga veenev ja mõjus. Ma ei suutnud nende apokalüptiliste ennustustega lõpuni kaasa minna, küll aga nende teise sõnumiga, et ainus eesmärk ja õigeim elamise viis on armastus. 

Muse lavaline "presence" on aastatega tohutult paranenud. 7-8 aastat tagasi nähtud kontserdil olid nad ujedad ja häbelikud. Raske oli uskuda, et need 3 uduse olekuga tüüpi täidavadki kogu lava ja saali ära - neid on ju a i n u l t  kolm, aga muusikat on suure bändi jagu! Hilisematel kontsertidel on nad end aina rohkem avanud. Seekordne show oli aga tipptase. Ilmselgelt on nad aastatega leidnud endas kartmatust ja enesekindlust.

Üha kasvava bravuuriga praalivad nad ka žanrite vahel - proge-disko-metal-ooper-chopin-queen. Maitseasi, aga see, et nad viitsivad proovida ja veiderdada, küll riskides vääratustega, on neile pigem boonuseks. Ühes hiljutises intervjuus väitsid nad ise, et hea maitse vastu eksimise pärast nad ei põe, see on fun.

Helsingi publik võttis Muse ja uue plaadi lood vastu ülima vaimustusega. Saal laulis Starlighti, Stockholm Syndrome'i ja Supermassive Blackhole'i  valjuhäälselt kaasa ja trampis nad lisalugudeks tagasi.

MUSE Helsingi 22.10. Hartwall Arenal

1.Uprising
2. Resistance
3. New Born
4. Map of the Problematique
5. Supermassive Black Hole
6. Guiding Light Esmaettekanne!
7. Interlude
8. Hysteria
9. United States Of Eurasia10. Cave
11. Unintended
12. Undisclosed Desires
13. Starlight
14. Plug In Baby
15. Time Is Running Out
16. Unnatural Selection

Encore:
17. Exogenesis: Symphony, Part 1: Overture Esmaettekanne!
18. Stockholm Syndrome
19. Knights of Cydonia