„Ei möödu vist enam ainsatki päeva, ilma lapse sünniks ettevalmistusi tegemata. Viimasele paarile nädalale tagasi vaadates, võiks öelda, et ma justkui elan Beebikeskuses ja töötan Solarise Keskuses,“ rääkis oma viimase aja tegemistest Veber Publikule.

Kahe nädala jooksul Nokia Kontserdimajas viis showd andnud Veberi sõnul oli oht, et peab keset etendust sünnitusmajja tormama, täiesti olemas.

Sellist varianti, et tulevane isa oma lapse sünni juures ei viibiks, Jürgen ette ei kujuta: „See on midagi sellist, millest mingil juhul ilma jääda ei taha. Kuigi seda juhtub iga päev ja tegelikult isegi mitu korda päevas, on lapse sünd minu silmis endiselt suurim ime kogu terves maailmas.“

Kuidas möödusid aga Veberi mustkunstishowd Nokia Kontserdimajas?

„Endal on sellist üldist hinnangut alati väga keeruline anda. Las see jääb rohkem ikka kohapeal käinud inimeste teha,“ jääb Jürgen Veber tagasihoidlikuks. „Analüüsides aga etendust esineja vaatevinklist, siis loomulikult on selliseid asju, mis pärast etendusi kripeldama jäävad ja mida veel ja veel paremini teha saaks. Arvan, et kui antud viie etenduse asemel saaks sedasama illusioonietendust esitada viiskümmend korda, siis ehk tekiks juba üksikud kohad, millega ka ise rahule jääks.“

Oma showsid andes ei ole Trikimees unustanud ka heategevust, sest Nokia
Kontserdimajas toimunud etenduste piletitest kingiti koguni 10% neile, kes majanduslikel põhjustel ei saaks endale seda lubada.

„Kutsutute seas olid lastekodulapsed, aga ka puuetega inimesed ja seda nii pealinnast, kui ka mujalt Eestist. Ühtekokku külastas viit etendust enam kui 600 inimest 24st lastekodust ja puuetega inimeste keskusest. Teiste seas ka Maarja Küla tore pere, kelle seltsis mul sel suvel üks äraütlemata meeldiv päev veeta õnnestus .“

Kahjuks ei saanud aga kõik kutsutud lastekodulapsed, peamiselt logistilistel põhjustel, siiski kohale tulla, sellest aga ei maksa lastel päid norgu lasta, sest Jürgeni tegemised neil päris nägemata ei jää. Nimelt lubas Trikimees, veel selle aastanumbri sees, neid kahte lastekodu, mis mõlemad jäävad pealinnast enam kui 200 kilomeetri kaugusele, päris isiklikult külastada.

Kuna lastele väljastatud pääsmed polnud kunagi turundusliku väärtusega, siis otsustas Ticketpro viimasel hetkel vabanenud sadakond piletit, Nokia Kontserdimaja kassast, müüa 50% soodustusega. Omamoodi heategu oli ka see, sest nii said soovijad, kellele piletihind võib-olla liiga krõbedaks jäi, endale piletid jõukohasema hinnaga osta.

Kuigi edukad showd on seljataga lubab Veber, et ei jää loorberitele puhkama, vaid kavatseb tulevikus publikut veelgi vingemate trikkidega lõbustada.

Mõneks ajaks võtab Jürgen Veber aga kindlasti aja maha ja pühendub tulevase ilmakodaniku kasvatamisele ja hellitamisele.