Uuest aastast vähemalt kord kuus toimuvatel ooperiõhtutel avaneb ooperikunsti austajatel võimalus näha lavastusi Euroopa juhtivate ooperiteatrite repertuaarist.

Piletid on müügil alates 1. detsembrist Ticketpro internetipoes aadressil www.ticketpro.ee, Ticketpro kassas Solarises ning Eesti Kontserdi kassades Tallinnas, Tartus, Pärnus, Jõhvis ja Narvas.

Ooperiõhtute korraldaja BDG Music produtsendi Priit Miku sõnul tagab Nokia Kontserdimaja tipptehnika vaatajatele ühtaegu maailma tuntuima ooperiteatri väärilise kultuurielamuse kui haarab kõrgtehnoloogilise kvaliteediga. „La Scala hooaja piduliku avamise, aga ka järgnevate ooperiõhtute raames saavad Eesti süvamuusika sõbrad osa Euroopa tipp ooperiteatrite lavastustest ning seda Tallinnast lahkumata,” kommenteeris Mikk.

La Scala ooperihooaja avaetenduse otseülekannet on palutud sõnavõtuga sisse juhatama Arne Mikk, kes on lavastanud “Carmenit” Rahvusooperi Estonia laval ning ise ka korduvalt La Scalat külastanud. La Scala hooaja avaetenduse “Carmen” peaosades astuvad üles rahvusvahelised ooperitähed Anita Rachvelishvili (Carmen), Jonas Kaufmann (Don José), Erwin Schrott (Escamillo) ja Adriana Damato (Micaëla). Etendust dirigeerib Daniel Barenboim.

Järgmisel aastal on võimalik ooperiõhtutest osa saada vähemalt kord kuus. Juba 14. jaanuaril kell 19.00 saab Nokia Kontserdimaja ekraanil näha La Scala ooperiteatri, Giuseppe Verdi tuntuima teose, “La Traviata” salvestust. Etenduse muudavad unustamatuks suurejooneline lavastus ja suurepärased osatäitjad. Erilist tähelepanu väärib antud lavastuses Angela Gheorghiu debüüt La Scala laval Violetta rollis. Peaosades astuvad üles Angela Gheorghiu (Violetta), Ramón Vargas (Alfredo), Roberto Frontali (Giorgio), dirigeerib Lorin Maazel.

4. veebruaril kell 19.00 on kavas Giuseppe Verdi võrratu meistriteos “Othello”. Salvestus pärineb suursuguselt Salzburgi ooperifestivalilt. “Othello” peaosades Aleksandrs Antonenko (Othello), Marina Poplavskaya (Desdemona), Carlos Alvarez (Jago) ja Barbara Di Castri (Emilia). Dirigeerib Riccardo Muti. Othello osatäitjat Aleksandrs Antonenkot, saab näha ka 17. ja 19. veebruaril Rahvusooperis Estonia, kus ta astub külalisena üles ooperis “Padaemand”.

18. märtsil kell 19.00 tuleb esmakordselt esitlusele film. Giacomo Puccini ooperi “La Bohéme” filmiversiooni režissööriks on Robert Dornhelm ja peaosades ooperimaailma “dream team”, sopran Anna Netrebko ja tenor Rolando Villazón. “La Bohéme” film on tunnistatud “Opera Now” ajakirja poolt 2008 aasta parimaks ooperi ainetel vändatud filmiks.

Piletid 14. jaanuaril, 4. veebruaril ja 18. märtsil toimuvatele ooperiõhtutele Nokia Kontserdimajas maksavad 200 krooni. Piletid on müügil alates 1. detsembrist 10.00 Ticketpro internetipoes www.ticketpro.ee , Ticketpro kassas Solarises ja Eesti Kontserdi kassades Tallinnas, Tartus, Pärnus, Jõhvis ja Narvas.