Toe Tagi ninamehe Genka sõnul tuli idee teha kilekotist lugu pärast Sydney meremuuseumi külastust, kus oli üks terve suur tuba "pühendatud" ookeani kõige suuremale mõrtsukale - kilekotile.

"Ausalt-öelda seal nähtu ja ekpsoneeritud pildid ja statistika oli nii õõvastav, et ajendas mind seda kõike teistega jagama," rääkis Genka Publikule.

Loo sõnum on räppari sõnul juba inimeste suhtumist kilekotti muutnud. "Saan palju tagasisidet inimestelt, kes on oluliselt oma ostuharjumusi muutnud. See lugu oli ka osake "Killerkotti" kampaaniast, mis äsja valiti 2009. aasta keskkonnateoks ja mul on selle üle hea meel."

Kuigi päriselt kilekoti kasutamisest ei ole Genka loobunud, sest elu mugavakstegevatest harjumustest on raske lahti saada, kinnitab Genka, et 95% poeskäikudest saab ta hakkama ilma kilekotita. Kui mees endale kilekoti aga on soetanud, siis kasutab ta seda kindlasti mitu korda.

"Kilekoti" video on teinud Ove Musting, kelle portfooliosse kuuluvad näiteks ka A-Rühma "Loterii ja..." ja paljud lühifilmid. "Me andsime Ovele ülesandeks teha selline mitte-standardne musavideo, kus me ei peaks klišeena kaamerasse räppima ja ringi kargama. Tahtsime, et asi oleks mõjus ja meenutaks pigem filmi kui muusikavideot."

Vaata "Kilekoti" videot!

value="http://www.youtube.com/v/I0LX4kmCb9k">value="transparent">src="http://www.youtube.com/v/I0LX4kmCb9k"
type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="405"
height="338">