Kuna telefoniteel on inimestel kergem "ei" öelda, otsustas ta inimlikumalt pöörduda. Teades, et Ita lemmiklilled on kollased tulbid, haaras ta kimbukese ja läks pärast teatriproovi näitlejannale Draamateatrisse külla. "Kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab," räägib Roald lõbusalt, kuidas intervjuu kokku lepiti.


Ita Ever tunnistab saates, et on teatrist lahkumise peale mõelnud küll, kuid enne, kui talle otsesõnu pole öeldud, et tema teeneid enam ei vajata, ei kavatse ta lõpetada.

„Mida ma seal kodus teen? Ma ei oska ju tegelikult midagi muud teha. Sokke oskan kududa, süüa teha ka kuidagimoodi. Niikaua kui mul on tervist ja mõistust, siis miks ma peaksin koju jääma,” arutleb armastatud näitlejanna, kelle kontol on üle 200 rolli nii teatris kui ka kinos.

„Ma muidugi saan aru sellest, et noored näitlejad vajavad palgakõrgendust ja sellel mutil siin on võibolla kõrgem palk. Aga niikaua, kui mulle pole antud mõista, et peaksin lahkuma, istun siin julmalt edasi.”

Ita Ever on viimase 50 aasta jooksul andnud Eesti Televisioonile viis pikemat intervjuud: 1970-ndatel kaks, 1980-ndatel ühe, 1990-ndatel ühe ning viimati 2006. aastal.

Kuidas hoolitseb 78-aastane teatrilegend oma tervise eest? Kes on tema elu suurim armastus? Kas rollipakkumisi on endiselt piisavalt? Neile ja mitmetele teistele küsimustele vastab Ita Ever Pealtnägijas, täna õhtul kell 20.05.