Doktor Parnassusel on imetabane võime suunata omatahtsi teiste kujutlusvõimet, ent tal enesel on sünge saladus. Ammu aega tagasi sõlmis ta kihlveo hr Nicki - saatanaga - ning võitis surematuse.

Sajandeid hiljem oma üht ja ainsamat kohates tegi dr Parnassus saatanaga järgmise leppe ning vahetas surematuse nooruse vastu tingimusel, et tema esmasündinu saab oma 16. sünnipäeval hr Nicki omanduseks.

Valentina vanus tiksub armutult lubatud verstaposti poole ning dr Parnassus tahab teda iga hinnaga eesseisvast saatusest säästa. Hr Nick saabub lubatud tasu järele, kuid hasartne loomus kisub teda taas kihlvedu muuta. Valentina saatuse otsustab see, kes võrgutab ära viis esimest hinge. Kohates teel hulka meeletuid, koomilisi ja mõjukaid tegelasi, lubab doktor Parnassus tütre käe mehele, kes tal võita aitab.

Paeluv ja võrratult fantaasiarikas võidujooks ajaga seab dr Parnassuse silmitsi lausa uskumatute takistustega selleks, et päästa tütar ja heastada minevikus tehtud vead.

Filmis teeb oma elu viimase rolli Heath Ledger ("Batman: Pimeduse rüütel"). Filmis teevad kaasa veel Johnny Depp ("Kariibimere piraadid"), Jdue Law ("Külmale mäele") ja Colin Farrell ("Palgamõrvarid Brügges"), Christopher Plummer ("Siseinfo"), Verne Troyer ("Austin Powers"), Andrew Garfield ("Kes liigutavad ettureid"), Lily Cole ja Tom Waits ("Kohv ja sigaretid"). Lavastaja Terry Gilliam ("Vennad Grimmid", "Parun Münchauseni seiklused", "Monty Python: elu mõte").

value="http://www.youtube.com/v/eOL-wZSCn_g">value="transparent">src="http://www.youtube.com/v/eOL-wZSCn_g"
type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="405"
height="338">