Olmaru tähelend sai hoo sisse kakskümmend aastat tagasi just Vanemuises, kus ta lõpetas teatri õppestuudio, kirjutab Kroonika.

Üheksa hooajaga Vanemuises mängisid Liina ja tema toonane elukaaslane Hannes Kaljujärv(52) end teatri esipaariks. Siis aga vahetas näitlejanna ühteaegu nii meest kui ka linna ja teatrit. Nii nagu Indrekust, sai ka Liinast Tallinna Linnateatris hinnatud näitleja.

Üllatuseks otsustas teatripaar pisipere kasvades aga vahetada pealinna kiire elutempo rahulikuma väikelinna elu ja Ugala vastu. Kaks sügist tagasi koliski pere lapsendatud poegade Theodori (7) ja Timotheusiga (4) Viljandisse. Tänavu lisandus perre tüdrukutirts Susanna.

Selle aasta alguses aga paisus Ugala trupis kaua käärinud rahulolematus revolutsiooniks, mis lõppes senise peanäitejuhi langemisega. Näitlejate soovil võttis juhtimise üle Indrek Sammul. Võtab aega, kuni õhk pingetest puhtaks saab. Ja peanäitejuhi proua roll pole intriigialtis teatris kunagi kerge. Võib ju igaüks väita, et Olmaru sai ühe või teise rolli just tänu juhist abikaasale. Pealegi on Vanemuine valmis oma eksinud näitlejanna rõõmuga tagasi võtma.

«Kuna leping ei ole veel allkirjastatud, siis hetkel ma sellest pikemalt ei räägiks,» tõdeb Vanemuise draamajuht Sven Karja napilt.