Videokunstniku Kai Kaljo enda sõnul väljendab Solarise seinal näidatav videotöö kannatlikkust ja alandlikkust, mida töö loomine õpetas.

„Minu aknast avanes vaade vanale koolimajale, mille fassaadil olev kell oli saanud koduks lindudele. Panin tähele, et oma lennuharjutusi tegid nad ainult teatud kellaaegadel – nii filmisingi neid mitme nädala jooksul, lootes, et linnud "osutavad" lõpuks kõigile 12-le numbrile,“ kirjeldab Kaljo oma kunstiteost ja selleks inspiratsiooni andnud kogemust.

Solarise fassaadiekraanile jõudev töö valmis 2004. aasta sügisel, mil Kaljo viibis Saksamaal Schloss Wiepersdorfi kunstnikemajas.

Sel suvel isikunäitusega „Ainult eestlastele“ oma 50. sünnipäeva tähistanud Kai Kaljo on töötanud, end täiendanud ja näitustel osalenud mitmel pool välismaal, olles tänaseni üks tuntumaid eesti päritolu videokunstnikke. Mitmekülgse ja produktiivse loomingu poolest teatud Kaljo on Eestis tuntud ka maali- ja vitraažikunstnikuna, kes on loometöö kõrvalt täna ametis ka Tallinna Ülikooli kaasaegse kunsti professorina.

17. novembrist 17. detsembrini sai samal ekraanil nautida kunstnik Erki Kasemetsa videoprogrammi "Aeg tuubis".