“Me võtame asja rahulikult,” ütles ta Publikule ning lisas, et naabripoisina oli Marten kohe kõrvalt majast võtta. Tegelikult otsustas Vaikmaa loo “Eesti laulu” konkursile saata viimasel minutil. “Kui lugu oli valmis, selgus, et see ongi kolm minutit pikk — nagu võistluse reeglid ette näevad. Ja pealegi, mul seisti selja taga ja utsitati takka, et noh, saada nüüd lugu ära,” naerab ta.

Nii saigi Marten vaid päev enne loo esitamise tähtaega Heini juurde kutsutud. “Ta kuulas loo ära ja siis oligi selge, et teeme selle koos,” räägib Heini, kes teab lisada, et tema polnud ainus helilooja, kes Kuningale lugu pakkus. “Nii mõnedki tuntud muusikud võtsid temaga veel ühendust.”

Miks just ikkagi Marten? “Ta jäi superstaarisaatest kõige rohkem silma. Selline huvitav kuju,” räägib Heini ja lisab, et ka saate võitnud Ott Lepland on talle lauljana väga sümpaatne. Sellegipoolest otsustas ta just Marteniga proovida. “Laulajana tuleb temaga küll pisut vaeva näha, aga ta on veel noor ka, eeldusi on,” usub Heini vilunud heliloojana.

Heini on “Eesti laulu” formaadiga rahul. “Nüüd ei pea enam mingit eurolugu punnitama. Saab lihtsalt oma loomingut tutvustada,” räägib ta, et nn eurotrall on uue ja parema hoo sisse saanud.

Vaikmaa osaleb “Eesti laulul” enda ja Oskar Ove kirjutatud looga “Oota mind veel”, esitajaks Marten Kuningas.

Eurovisiooni Eesti finaal on ETV eetris 12. märtsil, kus selgub, milline laul sõidab Eestit esindama Eurovisiooni 55. lauluvõistlusele Oslosse. Eesti finaalvõistlus toimub sel aastal Nokia Kontserdimajas avaliku kontserdina.