Jää tegemine
Jääd teevad Poola ja Soome jäämeistrid. Jää tegemine võtab neli päeva aega. Jää on umbes nagu lego: tuuakse rekkaga kohale, mehed ühendavad voolikud ja pumbad ja muhvid ja paagid ning hakkavad külmutama.
Jää peab saama 7 cm paksune. Pärast sulatavad üles, krutivad jupid üksteise küljest lahti ja pakivad tagasi autosse.

Jää parandamine
Kui aga uisutajad hüppavad, siis nad teevad jää sisse auke. Üksiksõitjad teevad võrreldes paaridega rohkem ja suuremaid auke. No ja jäätantsijad... Nemad ei tee üldse auke. Kui viis võistlejat on ära võistelnud, siis tormavad pangede ja kelludega jääparandajad jääle.
Jää parandamine oligi Siplase ja veel kaheksa mehe ülesanne. Pangedes oli neil lumi. Igal mehel oli oma sektor ja nad otsisid sealt auke. Kui augu leidsid, siis viskasid lund peale ja astusid jalaga kinni. Seda tuli imeruttu teha, sest kaks jääkastmismasinat tulid samuti jääle ja nad ei hakanud ootama.
Kõige vingema augu pidavat tegema Toe Loop hüpe. Jevgeni Pljuštsenko ja teised esinumbrid ei piirdunud vähema kui neljakordsete Toe Loop'idega. See jättis järele arvestatava "kuumaastiku".

Nänni korjamine
Kui esineja on ära esinenud, siis loobitakse talle nänni jääle. Jelena Glebovale loobitakse muidugi kõige rohkem. Kui Glebova üksi neid lilli ja kingitusi jäält üles hakkaks korjama, läheks tal vaja mitut kartulikotti. Ja aega läheb ka hirmsasti selle peale.
Lahenduseks on väikesed uisutüdrukud, kes tormavad jääle ja korjavad ise asjad üles. Igal tüdrukul on oma sektor, kust ta asju nopib. Ning selleks tegevuseks on neil jällegi hästi vähe aega, sest järgmine võistleja tuleb juba jääle.
Lastele tehti eraldi trenni, et nad jõuaksid kiiresti kõik üles korjata.
Vara hommikul, enne sportlaste trenni, loobiti neile asju jääle ja harjutati neid kiiresti ja efektiivselt korjama.

Doping
Dopinguproov on üldjuhul sama, mis pissiproov. Ehk et tuleb purki pissida. Ja ka iluuisutajatelt võetakse dopinguproove. Dopinguproovi juures tuleb diskreetsus ära unustada. Dopinguproovi võtja peab konkreetselt veenduma, et see kes purki pissib, on sama inimene, kes jääl võistles ja kelle nimi on purgi peal. Veendumine toimub vaatluse teel.

Fänniplagud
Iluuisufännid toovad kaasa oma plagud. Ja neid on vaja seintele riputada. Samas ei ole nendega nii nagu jalgpalliplagudega, et neid riputavad ja võtavad maha fännid ise. Ei. Selleks on eraldi inimesed. Ja plagudega üldse saali ei pääse. Need jäetakse turvameeste kätte. Spetsiaalsed selleks väljaõpetatud vabatahtlikud riputavad siis plagud üles, kui on õige aeg. Ja võtavad maha, kui ei ole õige aeg. Näiteks ei sobi ju Pljuštšenko plagu hoida seinal, kui võistlevad naised.

Kola tassimine
Mõne jaoks algab EM siis, kui esimene uisutaja jääle võistlema läheb. Aga on olemas mehed, kelle jaoks algab EM nädal aega varem. Need on need mehed, kes tassivad kastidesse pakitud kola. Seda tassimist jätkub neljaks päevaks.
Ja EM lõpeb mõnede arvates, kui gaala lõpeb, mitte nende meeste jaoks.

Ukseavajad
Telekas näidatakse, kuidas uks läheb lahti ja uisutaja tuleb jääle. Ja uks läheb kinni. Kunagi ei näe aga seda inimest, kes ukse lahti teeb ja kinni paneb. Selleks on eraldi inimene. Neid on tegelikult kaks. Üks avab selle ukse, kust jääle tullakse. Ja teine avab selle ukse, kustkaudu jäält ära minnakse.
See on tegelikult peen kunst. Ei ole nii, et teed ukse lahti ja lööd pläraki kinni. Seda tuleb hääletult teha. Ja emotsioonitult. Eksib see, kes arvab, et uksehoidja on lahe olla, et saab patsutada õlale uisutajale või müksata põlvega tagumikku või nalja visata või allkirja küsida.

Kiss&cry corner
Kui uisutaja lahkub jäält, siis ta läheb tulemusi ootama ühe pingi peale. Tavaliselt on selle pingi taga mingid reklaamplagud. Ja seal pingil ootab teda ka treener.
Kui tulemused tulevad head, siis nad suudlevad. Ja kui tulemused tulevad halvad, siis nad nutavad. Mõlemaks juhuks on hea, kui pabersalvrätikud on käeulatuses.

Teleülekanne
Pilti toodab ETV. Neil on mõned kaamerad kraanade otsas, mõned kaamerad statiivil, mõned kaamerad õle peal. Kõik mehed filmivad kogu aeg. Aga režissöör on see, kes otsustab, et milline pilt eetrisse läheb. Kui kaamera sind filmib, siis peab naeratama ja lehvitama. Ja päris kindlasti peab lehvitama siis, kui selle kaamera küljes põleb punane tuli. Sest selle kaamera pilt läheb eetrisse.
Paljud operaatorid, fotograafid ja muidu meediamehed kurtsid erakordselt pika tööpäeva üle aga vähemalt üks neist hakkas iluuisutamise trennis käima!