Olen lugenud, et Sul on väga tihe ajagraafik, ühest küljest tore, aga kas selle kõrval ka koduigatsust tunned ja kui tunned, kuidas üle saad?

Alguses oli jube koduigatsus, nüüd olen sellest üle saanud. Olen harjunud elama üksi ja mul on siin tekkinud oma tutvusringkond. Alguses oligi raske kuna ma ei teadnud kedagi siin. Aga kui ma (väga harva) Eestisse tulen, on väga hea kodus olla.

Milliseid koduseid toite kõige enam igatsed?
Ma igatsen oma aias kasvatatud tomateid, maasikaid ja kartuleid. Siin on nad absoluutselt teise maitsega. Kartulit ma näiteks üldse välismaal ei söö, ainult Eestis.

Eestis elades tegelesid spordiga, palju selleks võõrsil aega jääb? Millist spordiala naudid?
Igal esmaspäeval kui ma New Yorgis olen ja on vaba päev, käin tuttavatega korvpalli mängimas. Ja selles majas, kus ma elan, on bassein, nii et ujumas käin ka päris tihti.


Karmen, Sa oled tohutult eriline, Sinus on sisu ja sügavat jõudu. Naudin väga Su moedemme ja fotoseeriaid. Sa lööd lihtsalt PAHVIKS. Aga, millised raamatud ja filmid Sind köidavad?

Aitäh! Viimasel ajal olen ma väga palju Prantsuse ja Brasiilia filme vaadanud. Ma ei julge enam ise ühtegi filmi osta või vaatama minna enne kui mulle on soovitatud. Lihtsalt kõik need Ameerika mõttetud filmid on mu nii ära rikkunud ja ma ei suuda neid enam vaadata. Mul on siin mõned raamatud, mida ma vahest loen, aga rohkem köidab mind hoopis lugude kirjutamine.


Kui palju on (super)modellielu muutnud sind kui isiksust ja kui siis kas arvad, et enim paremuse või halvemuse suunas?
Kindlasti paremuse poole. Ma olen saanud tunduvalt iseseisvamaks, julgemaks... Kõige parem selle juures on, et ma olen õppinud iseennast armastama, mida ma enne ei teinud.


Kas Tõnu Pedaru on sinu sugulane ja mida arvad tema bändist Röövel Ööbik?
Jah, Tõnu Pedaru on mu onu. Kusjuures ta uut plaati "Ringrada" kuulan ma kogu aeg. Ma laadisin kõik laulud oma iPodi ja kuulan neid päris tihti.

 

Millised on sinu muusikalised eelistused? Tekkis sul eelmisel aastal mõni uus lemmik? On sul üldse aega uue muusikaga kurssi viimiseks? Äkki võiksid ära mainida ka mõne eriti vinge kontserdi, kus viimasel ajal viibinud oled.
Ma ei kuula tänapäeva muusikat absoluutselt. Kõik need Lady GaGad, jne mind üldse ei köida. Rohkem meeldivad mulle 80ndad. Ma olen tahtnud minna kuskile rock kontserdile juba väga kaua aega, aga ei ole jõudnud. Viimane kord, kui ma olin L.As, olime me Jack Osbourne`i majas ja ta sõbrad tegid väikse kontserdi seal. Päris tuus oli. Praegu ma plaanid minna oma poiss-sõbraga oopirat vaatama.


Millised on Sinu kolm suurimat eesmärki/unistust?
Üks unistus hetkel on jõuda edetabelis esikümne hulka. Unistus on tulevikus, kui tulevik on kindlustatud, elada Brasiilias või Austraalias. Hmmm... Ma ei mõtle eriti selle peale mida ma tahan tulevikus teha kuna ma püüan elada igas päevas ja teha oma tööd nii hästi kui suudan.

Mida tähendab sinu jaoks Saksa Vouge`s poseerimine?
Midagi ei tähenda. Täiesti tavaline tööpäev.

Olen sinu karjääri pidevalt moefoorumite vahendusel jälginud ja hoian üldiselt kõikidele
Eesti modellidele põialt, et nad selles raskes äris läbi lööksid. Noh, sinule enam polegi pòialt vaja hoida, oled jõudnud kaugele. Seetõttu küsikski, kas seod oma tuleviku New Yorgiga (kus sul ka elamine on) või plaanid ehk Eestisse ikka tagasi tulla?
New Yorki ma kindlasti tulevikus elama ei jää... Kindlasti viis-kuus aastat veel. Noh aeg näitab. kunagi ei tea ju. Võib-olla tulengi tagasi Eestisse, kuigi plaanis on rannas oma üleäänud elupäevad veeta.

Ma ei tea küll, kas te olete sel alal töötanud, kuid kas modellid, kes teatud toodet müüvad, ka ise enne reklaami/fotosessiooni seda kasutavad (nt šampoonid, juuksegeelid jne) või on tegu professionaalse juukse/kehahooldusega, mitte lihtlabase šampooniga?
Kui reklaamitakse mingit toodet nt shampoone. Ega sellega ei pesta modelli juukseid enne pildistamist. Juuksurid teevad soengu valmis, lisavad lakki ja läiget ja nii see läheb. Ka näiteks ripsmetuššidega panevad nad kunstripsmed ja alles siis värvivad selle tootega üle. Kui tehakse meigikampaaniaid, kasutatakse neid tooteid mida reklaamitakse, aga meikarid lisavad ka teiste firmade tooteid.

Kas Sul on sõpru kaasmodellide seas ja kuidas näed jätkuvat oma tulevikku?
Jah mul on sõpru modellide seal. Abbey Lee Kershaw, Freja Beha Erichsen, Karlie Kloss, Anja Rubik.

Kas modellimaailmas hoiavad ühe riigi/piirkonna tüdrukud kokku, nt et moeshow backstage's on idaeurooplased ühes nurgas, ameeriklased teises jne, või ollakse vabama suhtlemisega?

Backstage's ollakse rohkem ikka vaba suhtlemisega. Mõned venelased hoiavad kokku ja üldiselt saavad kõik omavahel läbi.

Modellide seas on ju palju venelannasid, kas nad on sinusse kunagi halvasti suhtunud?

Ei ükski venelane pole minuga ülbe olnud :) Ma pean ütlema, et nad on päris sõbralikud. Kindlasti leidub erandeid, aga midagi halba pole küll öelda. 

Kas usud et need modellimaailmas valitsevad standardmõõdud võivad ka muutuda?
Ei usu , et mõõdud muutuvad. Ma sain just paar teksaseid Givenchilt. Need on mulle nii väiksed. Need on umbes nagu 10aastase tüdruku teksad.

Kas on võimalik et kõrgmoemaailmas võib ilma teha ka mõni uus Sophi Dahli stiilis naine... Kes on küll ilus aga mitte õigetes mõõtudes?
See oleneb kõik disanerist. Nad on nii ettearvamatud. Võibolla paari sessiooni pärast on kõik tüdrukud kampaaniates nagu Sophie Dahl.

Kas tuleb olukordi ette, et selleks, et läbi lüüa pead olema teiste tüdrukute vastu julm?

Julm kindlasti mitte. Lihtsalt ei tohi hakata mõtlema, et tüdrukud kellega sa väga hästi läbi saad on su südamesõbrannad. Kõik tüdrukud, end of the day, huvituvad vaid oma karjäärist.

Milliseid kaubamärke sa ise eelistad?
Ma armastan Givenchy'd ja Balenciagat

Kuidas suhtud tätoveeringutesse?

Mul on kolm tätoveeringut. Üks jalal ja kaks käel. Ma jumaldan tätoveeringuid.