Publik uuris, kas modellidele seatud nõudmised kehakaalu osas on tema meelest absurdsed?

"Ei ole, kõik on õige - hetkel nii ongi, vähemalt viimased mitukümmend aastat. Moetööstus on üks väike osa maailmast, protsentuaalses mõttes, kuhu on haaratud palju modelle. Tahad olla modell, tuleb vastata nendele nõuetele," räägib Beatrice.

Kui palju sureb ülesöömise tõttu?

"Keegi ei räägi meie "täissöönud ühiskonnas" sellest, mitu last sureb igal minutil maailmas nälja tõttu ja mitte moe pärast! Või sellest, kui palju inimesi sureb pidevalt ülesöömise ja sealt saadud haiguste tõttu," mõtiskleb Beatrice,

Ta selgitab,  et mood on äri, tööstus, milles on omad reeglid.

"Ma ei usu, et Coco Rocha, olles 178cm pikk ja kaaludes 45kg sai äraütlemise seepärast, et ta on paks. See on raudselt meedia interpretatsioon ja tegelikult olid seal hoopis teised põhjused," viitab ta viimastel nädalatel sõna võtnud Kanada modell Coco Rochale, kes väidetava ülekaalu pärast lavalaudadelt tõugatud on. Cocost loe täpsemalt SIIT.

Standardid kõrgmoes

"Kui me räägime kõrgmoest, siis standardid ongi sellised - viimase aja ideaalmõõdud modelli jaoks on pikkus 177-179cm ja puusaümbermõõt 87-89. Kui palju ta sealjuures kaalub, sõltub juba luustikust jne."

Miks ei võiks rõivaid demonstreerida aga just sellised naised, keda tänavapildis kõige rohkem näha ehk suuruses 38-40? "Sest see ei oleks visuaalselt nii ilus. Ja kui see oleks inimene tänavalt, vaevalt keegi tahaks olla tema sarnane," usub Beatrice.

Kas modellid on väikestele tüdrukutele heaks eeskujuks?

Beatrice sõnul ei puutu väikesed tüdrukud üldse teemasse.

"Mis on üldse väike? Kui ta on 13-14 ja tal on potentsiaali modellina läbi lüüa, siis pole ta enam väike. See on äri nagu sport - tahad kuskile jõuda, läbi murda, siis palun väga - näe vaeva! Väga vähesed ei pea pingutama."

Oma lastest rääkides ütleb Beatrice: "Nende toitumist ikka jälgin ning meie lapsed söövad komme, kuid enamasti lutsukomme. Ja kui šokolaadi, siis enamasti vaid 100% kontrollitud ja puhast toodet, näiteks Amedei šokolaadi."

Räägitakse liiga vähe ülekaalust

Beatrice ei arva, et kehakaalust liiga palju räägitakse.

"Räägitakse liiga vähe ülekaalust. Me elame head mugavat elu, sööme palju ja halba toitu. Näiteks olin tööreisil Marokos, sõitsin peaaegu terve maa läbi ja ma ei näinud üldse ülekaalulisi inimesi! Ühesõnaga - meedia võimendab tavaliselt valesid asju ja ei kajasta tegelikke probleeme."