"Tõepoolest ähvardab Suurbritannia suurim kinokett Odeon Tim Burtoni filmi "Alice Imedemaal" oma kinoekraanidele mitte võtta. Tegu on nendepoolse boikotiga, millega protesteeritakse stuudio otsuse peale tuua film DVD-l välja 3 kuud pärast kinodesse saabumist. Seda tavapärase 4-kuulise vahe asemel," rääkis Forum Cinema levijuht Timo Diener.

"Boikotist võib isegi aru saada, sest Odeon on viimaste aastate jooksul teinud hiigelinvesteeringuid, varustamaks kinosid üle terve saareriigi 3D-tehnoloogia, mis ei ole mitte odav lõbu. Stuudio otsus tuua film DVD-le 4 nädalat tavapärasest varem tähendaks kinoketile suurel hulgal teenimata raha, sest 3D-filmid jooksevad kinoekraanidel pikka aega ja nende vastu tunneb publik kõrgendatud huvi (toome näitena kasvõi Avatari jätkuva menu)."

Eesti kinosõbrad aga pabistama ei pea. "Võin rahustuseks öelda nii palju, et mingit kinokettidepoolset boikotti siin maailma nurgas antud filmile ei tule ja alates 5.märtsist võib seda näha nii 3D-ekraanidel (kusjuures Tallinna kinode 3D-ekraanidele jõuab film kolmes keeles – eesti, vene ja inglise keeles – et igaüks leiaks oma), kui ka tavaformaadis," lubab Diener.