"Kui mina Eestist lahkusin oli mul samasugune siht silme ees, nagu on paljudel meie noortel. Ma läksin suurde maailma õnne otsima. Seal kaugel tundus maailm ilusam ja hellem ning kordades suuremate võimalustega," räägib Katrin Lust-Buchanan Publikule

Katrin tunnistab, et tal oli hirmus närv sees. "Aga nooruslik naivism andis jõudu. Kohapeal selgus tõde, mis tegi alguses haiget - siin polegi nii ilus ja tore!"

Tehakse nägu, et kõik on hästi

"Kui ma toona välismaal elavatelt sõpradelt-tuttavatelt küsisin, kas ka neil oli alguses kodust eemal raske hakkama saada, sain alati ühese vastuse justkui laabus neil kõik ilma raskusteta. Eestlase jaoks on nagu tabu oma raskustest teisele rääkida. Alati tehakse nägu, et neil on kõik nii hästi."

Lust ütleb, et ta soovis kuulda inimestelt nende kogemusi, kuidas hakkama saada. "Kõigil Londonis elavatel eestlastel, kellega ma kontakteerusin oli töö ja uus Gucci kott, sellest kuidas nad selleni jõudsid ei muljetanud keegi."

Iga algus on raske

Nüüd teab Katrin, et iga algus on raske. "Ma olen veendunud, et negatiivsied kogemusi tuleb ette nii supermodellil, poliitikul kui absoluutselt kõigil, kes kodumaalt ära kolivad. See on paratamatu. Just seepärast soovisin ma kirjutada lugu, et raskustest rääkimine ei tohiks olla tabu! Lääs pakub rohkem võimalusi aga sellel on oma hind!"
 
"Raamatu panin kirja just enda pilgu läbi, kuidas need teadmised oleksid mind Londonis aidanud.
Eesti on Euroopa Liidus ja me reisime rohkem kui iialgi varem. "Seks, valed ja eneseusk" annab realistliku pildi välismaal hakkama saamisest."

Lust sõnab, et raamat ongi kirjutatud selleks, et me ei annaks oma unistustele alla, ükskõik kui raske neid ka välismaal teostada poleks. "Ja mis kõige tähtsam, te ei ole ainsad kes seda üle elavad. See teadmine rahustas mind ja andis mulle jõudu esimesel kahel aastal Londonis hakkama saada. Loodan, et see on abiks ka teistele!"