//Kooli juubelil palus Kilk mu tantsima. «Leht tuli täitsa kobe ju!» teatas ta tantsupoognaid vedades.

«Tänan komplimendi eest,» karjusin talle valju muusika taustal vastu, «aitäh hoopis teile, härra Kilk!»

«Pole tänu väärt,» keerutas Kilk mind oma käe alt läbi. Samas aulas vihtus tantsu tuhatkond vilistlast, nende seas ka Kilgi seaduslik abikaasa Tähti.

Mina ei teadnud Kilgi isiklikust elust siis mitte kui midagi. Rohkem tunnustati tema ärisid ja kuulsaid muinsuskaitseprojekte nagu Püssirohukelder ja Ammende Villa Pärnus. Kooli juubelipidustused lõppesid südaöö paiku.

Kohtumine heki taga

«Kuule, ma viskan su koju ära. Kus sa hakkad keset pimedat siit minema,» teatas Kilk.
«No ma ei tea, äkki teen tüli?»
«Mis tüli, me oleme äripartnerid, see on minu jaoks käkitegu.»
«Okei, ma lähen toon klassiruumist oma asjad ja saame kooli ees kokku,» teatasin mina ja libistasin end neljanda korruse kulunud treppidest kiiruga alla.


Kilk oli suure hõbedase Audi parkinud kooli heki taha, tee peale. Nii kallis autos polnud ma kunagi varem sõitnud. Kui auto ust kinni tõmbasin, lehvitas Kilk meist mööda sõitnud hõbedasele Honda
džiibile ja punastas. Tirisin just mantliäärt autoukse vahelt välja ja vaatasin talle kohkunult otsa.
«Jajah. See oli mu elukaaslane Kaie, kes meist mööda sõitis,» ütles Kilk samal autot käivitades.

Ametlikult sõbrad

Pimedas talveöös süttisid tema suure Audi tuled, mis valgustasid tänavat rohkem kui kõik postide otsas olevad laternad kokku.
«Mis mõttes elukaaslane?» mõtlesin mina endamisi. «Ta on ju abielus?!» Kodumaja ees teatas Kilk, et ma võin talle alati helistada, kui abi vajan.

«Me oleme nüüd ametlikult sõbrad,» surus ta mulle taas käe pihku. Lubasin ühendust hoida. Kilk tundus vaatamata oma tuntusele ja rikkusele tore ja lihtne mees.

Mitmenaisepidaja

Nii algas meie aastaid kestnud suhe tuntud ärimehe ja mitmenaisepidajaga. Ta rääkis meie sõpruse alguses mulle täiesti ausalt oma kolmest naisest ja kuuest lapsest, kelle kõigiga ta minuga tutvumise hetkel suhtes oli ja kes samuti kõik üksteise olemasolust Kilgi elus teadlikud
olid.
Nimelt oli Kilgil lisaks abikaasa Tähtile ja kolmele seaduslikule lapsele abieluvälisest suhtest Palamusel veel kolm last. Lisaks sellele oli ta kuumas suhtes kolmekümnendates aastates Kaie ehk Katjaga, kellega jagas korterit Tallinnas.

Olin väga noor ja suhtlus Kilgiga toimis minu jaoks elukoolina. Kuigi linna peal räägiti minust kui perekonnalõhkujast ja armukesest, puudus sel jutul tõepõhi.

Sõna «armuke» tuleb sõnast «armastus» ja loob suuremale osale inimestest pildi salajas hoitud romantikast, kirest ja lubamatust seksist. Minu suhtes Kilgiga oli seda kõike vähe, kui üldse oli, raske on mõista, mis meid tegelikult sidus.//