Aga mis või kes üldse freeganid on?

"Freeganid on inimesed, kes võitlevad tohutu toidu raiskamise vastu," rääkis Carola Publikule. "Nende seas on edukaid advokaate, arste, ettevõtjaid jne, kellel ei ole raskusi endale poest toidu ostmisega, aga nad teevad seda vähesel määral, kuna iga päev visatakse tonnide viisi ära toitu mis on veel söögikõlblik aga mitte müügikõlblik."

"Freeganid kogunevad õhtusel ajal kokku ja käivad suurte toidukettide salastatud prügimägedes ja võtavad sealt toitu, mis on just äsja ära visatud, aga tegelikult söödav ja viivad selle oma ilusatesse kogudesse. Otse prügimäelt pidulauale," rääkis Carola freeganite põhimõtetest.

Ka Carola ise on toidu raiskamise vastane. Eriti süvenes see mõtlemise aga Ameerikas, kus kõik toiduportsud on nii suured, et sellest saaks söönuks 2-3 inimest. Samuti ei ole alati võimalust toiduülejääke kaasa lasta pakkida, näiteks siis, kui tee ei vii restoranist otse koju.

"Kusjuures restoranides ei lasta tellida poolikut praadi, kui siis ainult täishinnaga, aga iga inimene kes arvestab kui palju ja kus ta raha kulutab võtab siiski täishinna eest selle suurema portsu," selgitas ta paratamatust.

Carola rääkis ka loo ühingust, mis jagab jagab Los Angelese kesklinnas soovijatele toitu, mida on valmistatud restoranist ja toidupoodidest ära visatud toidust.

"Väga maitsev oli. Sööjaid oli nii kodutuid kui ärimehi. Ja korraldajad olid noored üliõpilased kes ise oma köökides toidud valmis tegid ja parki jagamiseks viisid."

Kuidas aga võrdleb Carola eestlaste ja ameeriklaste toitumisharjumusi?

"Ameerikas on see väga käest ära läinud. Kõike töödeldakse ja toit on hormoone ja kahjulikke lisandeid täis. See on mind väga palju mõjutanud, lausa nii, et kavandasin enda suurele rõdule pisikese aia, kus tomateid, kurke, maasikaid, mustikaid, salatit, porgandit, brokkolit ja muud sellist kasvatada. Sest isegi kui juurvilju ja puuvilju toidupoes orgaanilise pähe müüakse, on seal ikka selline plastiline kiht peal, et nad kauem poes vastu peaks. Puhast toitu saab ainult ise kasvatades."