Inimeste soovid ja tungid on otseselt seotud loodusega, kus valitsevad jõud, millega võidelda ei saa. Küll aga allub inimesele n-ö sisemaailm, mis hõlmab tahet, fantaasiat, tundeid ja mõtteid. Kuidas aga hankida teadmised, et olla kooskõlas loodusega? Selleks on loodus andnud meile huvitava mehhanismi. Järgnevalt seletan nimetatud mehhanismi toimimist lähemalt.

Kui me siia maailma sünnime, peavad vanemad andma meile ettevalmistuse. Peale nende kujundab inimese mõtlemist veel kool ja ühiskond. Kahjuks ei ole aga need õpetused kooskõlas loodusega. Need õpetused on moondunud isiklikest huvidest ja ambitsioonidest. Seepärast loovad need väärõpetused meie mõttemaailma defektid.

Kui mees seksib naisega, toimub läbi füüsilise keha kookonite (meie kõrgem teadvus) energiavahetus. Kui mees on loodusega kooskõlas, ei juhtu midagi. Kui mehe mõttemaailm on defektiga, ilmneb probleem. Naine avab mehe ühe Pandora laeka. Kui mehe ja naise mõttemaailm ei ole loodusega kooskõlas, tajub mees seda probleemina.

Siit on tulnud meile teadmine, et naised toovad endaga kaasa probleeme. Tavaliselt süüdistame oma ebaedus naisi. Tõeline mees on naisele aga tänulik, sest tänu talle sai ta oma defektist teada. Nüüd peab mees tekkinud probleemi lahendama. Kui mees on muutnud oma mõtlemist ja probleem laheneb, võime öelda, et mees on naiselt saadud energia läbi töötanud.

Tavaliselt võtab probleemi lahendamine aega üks kuu kuni aasta. Kui mees on ühe naise energia läbi töötanud ehk talle toodud probleemi lahendanud, võib ta seksida teise parameetriga naisega. Loomulikult peame teadvustama, et võime kokku sattuda samasuguse parameetriga naisega mitu korda järjest. See naine ei too aga ellu muutust. Keskmiselt kulub 24 erineva energia leidmiseks 40 naist.

Kui mees on seksinud 24 erinevat tüüpi naisega ning lahendanud kõik 24 talle toodud probleemi, on tema mõtlemine sünkroonis kookoniga ja selline mees muutub targaks. Ta võib lahendada kõik probleemid. Temast võib saada teadlane, kes toob inimkonnale seni tundmatuid teadmisi. Kui selline mees valib juhi tee, viib ta oma rahva õnnele.  

Loomulikult peab mees jälgima seda, et ta ei seksiks uue naisega enne, kui eelmise naise energia on läbi töödeldud. Need mehed, kes seksivad erinevate naistega järjest, aktiveerivad mitu probleemi korraga. Probleeme saab aga lahendada ühe kaupa. Need mehed on sõlmes ja ei saa targaks. Nad hakkavad probleemide eest põgenema. Mõttemudeleid teineteisest eristada ei ole võimalik.