"Mu naine on parim, mis minuga kunagi juhtunud on - ja minuga on ju juhtunud nii mõndagi!" räägib Alex Naistelehele antud intervjuus.

Lepajõe päevakava panevad praegu paika peamiselt 2,6aastane Laura Kirke ja 1,6aastane Hendrik Jaak. Nemad ärkavad enne poolt kaheksat ja selleks ajaks peavad ahi ja pliit olema soojaks köetud. "Siis teeb perenaine süüa ja järgneb suhteliselt rahulik pooltund. Aga siis läheb tants ja tagaajamine jälle lahti ja kestab seni, kuni noorem lõunaunne jääb. Mõlemad lapsed on mul parajad "tüübid", mõlemal on kogu aeg tohutu energia ülejääk," seletab uhke isa.

Et Alex igapäevaselt kusagil kontoris istumas ei käi, teeb ta tööd siis, kui lapsed selleks aega annavad. Tavaliselt õnnestub tal kirjatööd teha hommikupoolikuti. "See rutiin, mõni pikem vahe välja arvata, on mul püsinud juba aastaid. Aga millal raamat või raamatud valmis saavad, ei oska öelda ja ega see mind nii väga huvitagi. Kirjastus mul seljas ei ela, aga kui raamat ükskord lõpetatud saab, siis ei valmista mulle raskusi sellele ka kirjastaja leida," usub ta.

"Maal on õnneks püsikulud sedavõrd madalad, et minu tagasihoidliku firma tagasihoidlik renditulu ja naise internetiäri välismaal lubavad meil siin metsade vahel suhteliselt lahedalt ära elada. Pealegi pole me kumbki luksuse või ilusate vidinate sõbrad. Kodude sisustamisega seotud esemed ja antiik on enam-vähem ainus luksus, mis mõlemaid huvitab," räägib Alex oma eluolust.