Kuslapit süüdistatakse selles, et ta 3. aprillil Tallinnas Sõpruse puiesteel ühes korteris lärmajaid korrale kutsudes lõi ukse vahele noormehe sõrme.

Kohtuasi lahendati kokkuleppemenetluses. Prokurör taotles Voldemar Kuslapile trahvi 6975 krooni pluss 6000 krooni sundraha. Kannatanud noormees nõudis tsiviilhagis 50 000 krooni. Sellise karistuse kohus ka määras.

Tuntud eestlased toetavad Facebookis üksmeelselt Kuslapit. Nii kirjutab saatejuht Mart Juur: "Voldemar Kuslap oleks tulnud õigeks mõista. Mu meelest kõige naljakam asi ses loos oli tõik, et korteripeo ajal viibis kodus ka noorukite ema, kes siis ilmselt jälgis armastava pilguga teismeliste lõbutsemist. Ta ütles midagi säärast ajalehele, et "poisid panid maki oma lemmikloo ajal natuke kõvemaks jah, aga mis siis." 

"Jorslased saavad rammu!"

Produtsent Meelis Mäeots märgib: "Tundub, et Eesti Vabariik jätkab Stalini pooleli jäänud elutööd. Vanahärra töötas küll pingeliselt kõrge vanuseni aga arstideni jõudes ütles ka tema süda üles. Alles mõisteti üks tohter meil süüdi. Samal ajal jõutakse vintsutada ka kultuuritegelasi. Uuspõllule mõisteti vanglakaristus ju lihtsalt selle eest ta läks kuhugi mõisasse helistama abi kutsumiseks, et ta surnuks ei külmuks."

Fotograaf Mats Õun leiab: "Õnnetu lugu on se Kuslapile. Öösel tümmi panevatele mölakatele oli see elu õppetund. Puuduv näpp tuletab terve elu meelde seda, et ka luuavarrest võib pauku tulla. Ehk on edaspidi ettevaatlikumad. Tubli Kuslap!"

Muusik Urmas Lattikas nentis: "Selliste asjade puhul on kurb see, et kuigi juriidiliselt asi jällegi paigas, annab see puuduliku analüüsivõimega elanikkonnale signaali - Kusti pähh, rullnoks - hea, mille nad sujuvalt elunormiks muundavad."

Lauljatar Hedvig Hanson kirjutas Facebookis: "See annab jorslastele veelgi rohkem rammu juurde. Umbrohi kägistab kultuurtaime."